Fasole verde innabusita | O reteta de vara
Acum, cand fasolea verde ne face cu ochiul de pe tarabele pietelor, atat prin intrezarita-i savoare, cat si prin pretul deloc piperat, iar alte legume proaspete nu au cum sa nu ne prinda in capcana unor irezistibile ispite culinare, mi se pare mai mult decat potrivit sa va recomand o reteta simpla si sanatoasa de fasole verde pastai innabusita, din care nu pot lipsi rosiile, ceapa, dovleceii, dar si un intrigant dar magic adaos de parmezan.
Iata, asadar, ingredientele minune ale acestei racoritoare retete de vara:
- O lingura de ulei de masline
- O ceapa mica, taiata marunt
- O lingura cu oregano proaspat tocat marunt sau o lingurita cu oregano uscat
- Jumatate de ceasca cu vin alb
- Jumatate de kilogram de fasole verde pastai
- Un dovlecel de marime medie, taiat in mici patratele
- Trei - patru rosii mici taiate in doua
- Un sfert de lingurita de sare
- Un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat
- Jumatate de ceasca de branza parmezan rasa marunt
Preparare fasole verde innabusita cu parmezan
Lasa uleiul sa se incinga intr-o cratita mare. Adauga ceapa si oregano, si lasa-le sa se prajeasca, amestecandu-le cat mai des, pana cand se rumenesc, cam dupa doua minute. Pune in cratita vinul alb si asteapta ca amestecul sa fiarba la foc mic. Acum este momentul sa adaugi fasolea verde. Acopera cratita cu un capac, parasind-o peste focul mic vreme de 10 minute, neuitand a amesteca ingredientele o data sau de doua ori. Aseaza in vas dovlecelul maruntit si rosiile injumatatite, si lasa-le la fiert pana cand se inmoaie, timp de alte zece minute. Presara peste mancare sarea si piperul. Imediat ce pui pastaile de fasole verde, infratite cu celelalte vegetale, in farfurii, miluieste-le cu faramitele fine de branza parmezan.
Pofta buna si sa fiti sanatosi!
Copyright © diane.ro. 2013
Articole din acelasi domeniu :
Fasolea in legende si superstitii
Fasole verde (pastai) cu smantana - Retete simple
Fasole verde (pastai) cu usturoi – Retete gustoase si sanatoase
Iata, asadar, ingredientele minune ale acestei racoritoare retete de vara:
- O lingura de ulei de masline
- O ceapa mica, taiata marunt
- O lingura cu oregano proaspat tocat marunt sau o lingurita cu oregano uscat
- Jumatate de ceasca cu vin alb
- Jumatate de kilogram de fasole verde pastai
- Un dovlecel de marime medie, taiat in mici patratele
- Trei - patru rosii mici taiate in doua
- Un sfert de lingurita de sare
- Un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat
- Jumatate de ceasca de branza parmezan rasa marunt
Preparare fasole verde innabusita cu parmezan
Lasa uleiul sa se incinga intr-o cratita mare. Adauga ceapa si oregano, si lasa-le sa se prajeasca, amestecandu-le cat mai des, pana cand se rumenesc, cam dupa doua minute. Pune in cratita vinul alb si asteapta ca amestecul sa fiarba la foc mic. Acum este momentul sa adaugi fasolea verde. Acopera cratita cu un capac, parasind-o peste focul mic vreme de 10 minute, neuitand a amesteca ingredientele o data sau de doua ori. Aseaza in vas dovlecelul maruntit si rosiile injumatatite, si lasa-le la fiert pana cand se inmoaie, timp de alte zece minute. Presara peste mancare sarea si piperul. Imediat ce pui pastaile de fasole verde, infratite cu celelalte vegetale, in farfurii, miluieste-le cu faramitele fine de branza parmezan.
Pofta buna si sa fiti sanatosi!
Copyright © diane.ro. 2013
Articole din acelasi domeniu :
Fasolea in legende si superstitii
Fasole verde (pastai) cu smantana - Retete simple
Fasole verde (pastai) cu usturoi – Retete gustoase si sanatoase
Fasole verde innabusita | O reteta de vara
Reviewed by Diana Popescu
on
iunie 27, 2013
Rating:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu