De ce vreau o ţară cu panouri solare ca afară?




Era să cad din picioare, când am citit facturile la curent electric şi gaz, drept pentru care am început să caut pe internet soluţii pentru a avea apa caldă şi căldură în casă, fără consum electric sau gaz mare, când am dat de articolele celor de la Wallstreet.ro cu panourile solare, care m-au scos din sărite puţin! Nu te ambala, n-am nimic cu cei de la redacţia publicaţiei, în schimb, am cu aia de la noi care propun proiecte şi legi aberante şi nu găsesc soluţii viabile şi pe termen lung, pentru creşterea nivelului de trai din ţară. Ştii tu care!! 

Iată, de ce, îmi scot pălăria în faţa guvernului francez, din 2016: Se pare că, Franţa a pus la cale, de ceva timp, două lucruri excepţionale: Proiectul autostrăzii solare şi Legea acoperişurilor verzi. 
Proiectul autostrăzii solare, denumit Wattway, şi-ar merita numele de Autostrada Soarelui, nu ca la noi, şi constă în construirea, a peste 1000 de km de autostrăzi solare. Da, ai citit bine! Adică, pentru început, 1000 de km din străzile Franţei vor fi iluminate doar prin energie solară! Deştepţi francezii ăştia! 
Ce zice, însă, Legea acoperişurilor verzi, care deja a fost adoptată de aia mari din guvernul franţuz? Stai să vezi! Zice că, toate căsoaiele construite în zonele comerciale sunt obligate să-şi pună acoperişuri ecologice: fie acoperite parţial cu plante, fie cu panouri solare, pentru a reduce consumul de energie electrică din țară. 
Aceste acoperişuri verzi | Green Roofs sunt excelente izolatoare, şi, prin urmare, reduc consumul de energie electrică necesar pentru încălzirea din timpul iernii sau răcirii casei în timpul verilor caniculare. 

Aici vroiam să ajung! Un sistem solar încălzire apă sau care să producă şi curent electic, asta îmi trebuie mie şi poate şi ţie! 
Tot căutând pe internet, am aflat că există, slavă Domnului specialişti şi în România şi că un panou solar pentru o casă este o investiţie care îşi merită toate paralele, mai ales pe termen lung


Ce este un panou solar?. 


Pe scurt: panoul solar este un dispozitiv sau instalaţie, care captează razele solare şi le transferă, prin intermediul unor tuburi, apei rece de la robinet sau poate fi un captator cu celule fotovoltaice care transformă energia solară în energie electrică. 
Acesta poate fi amplasat în orice loc unde există lumina soarelui, pe terenuri, câmpuri, acoperişurile caselor şi blocurilor şi cred că şi în dreptul ferestrelor sau sub ele, ar merge. De ce nu? 
Un sistem solar obişnuit generează 5 kilowati/ora, iar, într-un an, sistemul poate genera 6600 kilowati/ora. 
Costul unui kilowat/ora= 0, 5 lei, deci: 6600x 0,5 lei= 3300lei/an.
3300 lei pentru vacanţe, cărţi şi ce-o mai fi! 
Nici nu vreau să însumez sumele scrise în facturile pe un an de zile! Îmi dau seama, că mă scot cu banii, pentru că aceste sisteme au ca termen de garanţie în jur de 25 de ani. 

Vreau o ţară ca afară, vorba cântecului celor de la Vunk, cu străzi iluminate, şosele faine, cu proiecte şi legi veritabile, care să ne ajute pe toţi să trăim vieţi frumoase şi să ne bucurăm de ele! 
Ştiu că mă înţelegi!


Daca vrei să citești și articolele celor de la Wallstreet.ro accesează linkurile de mai jos:
Acoperisurile verzi obligatorii in Franta
Șosele din panouri solare


Articole cu subiect asemanator:
Avantaje camere si sisteme video
Lumea fara electricitate si generatoare electrice

De ce vreau o ţară cu panouri solare ca afară? De ce vreau o ţară cu panouri solare ca afară? Reviewed by Diana Popescu on martie 10, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.