Transportul decedatului cu sistem de refrigerare
Momentul în care trebuie să te desparție pe vecie de o persoană dragă este unul extrem de dureros și pentru care nu poți fi niciodată destul de pregătit. Vestea unui deces poate veni ca un fulger și să te debusoleze pe loc. Trebuie să te împarți între a pregăti cele necesare pentru priveghi și înmormântare și între a sta lângă persoana dragă în ultimele clipe înaintea marii despărțiri.
O parte din aceste atribuții pot fi delegate către o firmă de pompe funebre care se va ocupa de la A la Z de preluarea persoanei decedate, pregătirea ei și transportul către capelă, dar și de la capelă la cimitirul unde își va dormi somnul de veci. Transportul persoanei decedate se face de obicei cu dricuri prevăzute cu sistem de refrigerare pentru a oferi toate condițiile.
Mașinile funerare cu care sunt transportate persoanele decedate pot fi de două feluri: mașină funerară tip dric care poate transporta doar sicriul cu persoana decedată și mașina funerară mixtă care poate transporta inclusiv rude și membri ai familiei. Mașinile funerare tip dric sunt prevăzute și cu suporți pe fiecare parte a mașinii pentru agățarea coroanelor funerare.
Indiferent pentru ce tip de mașină funerară optezi, trebuie să știi că toate sunt echipate cu un sistem de refrigerare sau frigider care asigură condiții opțime pentru transportarea persoanei decedate pe întregul convoi funerar. Mai mult decât atât, mașinile funerare sunt prevăzute cu un geam separator între șofer și partea din spate a mașinii unde este așezat sicriul pentru o mai bună intimitate. Un lift automat al mașinii funerare asigură culisarea și manipularea ușoară a sicriului pe întreaga durată a transportului. Nu în ultimul rând, mașinile funerare au și o lumină de veghe în partea din spate, unde este așezat sicriul.
Dacă vorbim de un transport internațional al decedatului sau la nivel național, mașina mortuară poate fi echipată cu un agregat frigorific sau un box frigorific pentru păstrarea corpului persoanei decedate în condiții cât mai bune. Capacul frigorific funerar este realizat din fibră de sticlă cu geam termopan cu sistem de dezaburire și iluminare led, în interiorul căruia a fost montat un agregat care permite ventilarea și răcirea optimă a corpului decedatului. Acest egregat este de fapt un gaz de răcire, non toxic și nedăunător, realizat în conformitate cu standardele internaționale. Temperatura poate fi reglată cu ajutorul unui termostat digital.
În cazul în care transportul durează mai mult și este realizat în sezonul cald, frigiderul mortuar devine o necesitate chiar dacă în prealabil corpul a fost îmbălsămat pentru evitarea putrefacției. Frigiderul mortuar poate fi folosit și pentru situațiile în care înmormântarea este amânată, iar corpul persoanei decedate trebuie să fie prezervat mai mult timp. Frigiderul mortuar are un sistem de răcire așezat deasupra unității, care este uțor de folosit și de întreținut, toate componentele acestuia fiind realizate din oțel inoxidabil. Frigiderul dispune de un panou digital cu termometru reglabil.
În concluzie, în momentul în care se dorește transportarea unei persoane decedate, indiferent dacă vorbim de un transport de la firma de pombe funebre până la capelă sau de un transport internațional, de o repatriere a persoanei decedate, este important ca mașina de transport să fie dotată cu un anumit sistem de refrigerare sau cu un frigider mortuar pentru a se asigura păstrarea corpului decedatului în condiții optime. După cum am mai spus, aceste sisteme de răcire sunt indicate mai ales în sezonul canicular.
Transportul decedatului cu sistem de refrigerare
Reviewed by Aria Volos
on
martie 22, 2017
Rating:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu