Noutati centrale termice pe lemne
Mulți dintre noi cautăm inca solutii alternative durabile la incalzirea termica si de ce nu, mai ieftine, atunci cand este vorba de confortul casei noastre. Unele dintre ele sunt mai fezabile decât altele, dar toate la un loc depind de ramificațiile de mediu, spatiul necesar, precum și eforturile si cheltuielile personale pe care aceste alternative le presupun pe termen lung. Ce te faci insa, cand una din investitiile tale imobiliare, casa de vacanta sau chiar casa bunicilor tai de la tara este destul de departe de un racord la gaze, ce fel de solutie pentru incalzire folosesti?
Alegerea unei centrale termice pe lemn este de departe cea mai bună soluție pentru multi dintre noi care locuim la casa si ne bucuram de o curte generoasa. De ce?
Simplu! Pentru ca lemnul este o sursa ieftina si regenerabila de combustibil, la indemana noastra, a romanilor. Si pentru ca, poti construi in voie, un sopron pentru lemne sau o camera pentru gazduirea centralei.
Recomandari centrale termice pe lemne 2017
- Desi, cele clasice sunt mai accesibile ca pret, cele mai avizate pareri despre cele mai bune centrale pe lemne spun ca, iti vei amortiza in cel mai scurt timp cheltuielile daca vei investi intr-un cazan cu gazeificare a lemnului, acesta fiind mult mai eficient.
De ce sa alegi o centrala termica cu gazeificare?
- Exista doua tipuri de centrale termice pe lemne: cele cu ardere clasica si cele cu ardere inversa. Pentru ca tipul de ardere si eficienta sunt doua dintre cele mai importante caracteristici ale centralelor termice pe lemn, pentru ca este mult mai usor de intretinut, curatat si este mult mai sigura.
- De asemenea, instalatia termica trebuie dotata cu echipamente speciale, de siguranta: supape, vas de expansiune, pompă de circulaţie, ventil de recirculare între tur şi retur, serpentină de răcire şi ventil de descărcare la supra-temperatură, precum si un generator sau o baterie electrica, in cazul unor pene de curent.
- Orice centrala termica pe lemn, indiferent de brand, este prevazuta cu un cos de evacuare sau cos de fum. Cosul de fum trebuie dimensionat si echipat conform caracteristicilor tehnice ale centralei pe lemn, pentru a fi evitate pierderile de caldura.
- Un amanunt extrem de util este faptul ca inaltimea unui cos de fum ar trebui sa fie cu un metru mai mare decat casa, pentru a nu periclita sanatatea persoanele care locuiesc in imobil, in urma arderii lemnului.
- Incaperea anexa in care va fi instalata centrala termica pe lemne este necesar sa fie construita dintr-un material neinflamabil, sa fie relativ incapatoare, sa fie prevazuta cu un geam normal si o usa metalica.
De retinut!
Centralele termice pe lemne nu se pot instala in apartamente sau case rezidentiale.Cele mai eficiente din punst de vedere al costului sunt sursele alternative de incalzire care folosesc resurse regenerabile.
Pentru mai multe informatii despre centralele termice pe lemn acceseaza Recomandari specialisti.ro
Noutati centrale termice pe lemne
Reviewed by Diana Popescu
on
iulie 31, 2017
Rating:
Niciun comentariu: