Floarea gerbera: Simbol și legendă

Gerbera este un gen de plante din familia Asteraceae (familia margaretei, a ochiului boului și a florii soarelui), o floare simbol al inocenței, purității, modestiei și veseliei, fericirii. Într-o legendă, se spune că o nimfă ce trăia într-o pădure, de o frumusețe indescriptibilă, ieșită din comun, s-ar fi sastisit de atenția și admirația cu care o copleșeau oamenii, și ar fi decis să se transforme în gerbera, o floare cu un farmec aparte, dar unul discret, ce nu sărea în ochi.

Într-o altă variantă, nimfa, pe nume Belides, s-ar fi metamorfozat într-o floare modestă pentru a scăpa de avansurile amoroase ale lui Vertumnus, zeul livezilor.

Gerbera a fost descoperită în anul 1884, în apropiere de localitatea Barbeton, Africa de Sud, de către scoțianul Robert Jameson, dar și-a căpătat denumirea științifică (Gerbera jamesonii) și de la numele lui Traugott Gerber, un medic și botanist german. Este cunoscută și ca margareta de Transvaal , margareta Barberton sau margareta africană.
Floarea gerbera: Simbol și legendă

Această floare își are originea nu numai în Africa de Sud, ci și în alte regiuni tropicale africane și asiatice. Continuă să fie foarte populară și utilizată frecvent ca plantă decorativă în grădini și ghivece, în special ca Gerberă hybryda, rezultată în urma încrucisării dintre Gerbera jamesonii și o altă specie sud-africană, Gerbera viridafolia.

Clasată pe locul cinci al florilor tăiate vândute în întreaga lume (după trandafir, garoafă, crizantemă și lalea), gerbera are culori diverse, de la alb și galben, până la portocaliu roșu, roz și violet.

Grație culorilor sale vibrante ce inspiră și simbolizează fericirea, are capacitatea de a ne însenina sufletul și mintea, a ne aduce un zâmbet pe față, și este favorită în ornamentele de nuntă, inclusiv în buchetul miresei!

Floarea Vieții - Simbol și semnificație
Floarea gerbera: Simbol și legendă Floarea gerbera: Simbol și legendă Reviewed by Diana Popescu on octombrie 09, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.