23 mai: Ziua bănuțului norocos

Mărunțișul, monedele sunt adeseori o adevărată pacoste! Nu valorează cine știe ce și, în plus, ne îngreunează buzunarele, portofelele. Ziua de 23 mai evidențiază însă importanță lor, cel puțin în superstiții. Vreme de secole, găsirea unui bănuț a fost considerată un semn bun, unul norocos, vestind iminența unui eveniment de bun augur sau a câștigării, ca din senin, a unei mari sume de bani.

Probabil că ți s-a întâmplat ca descoperirea unei monede pe stradă, sub un covor ori într-o haină pe care nu ai mai purtat-o de ceva timp să-ți dea senzația unei victorii, unei circumstanțe norocoase în stare să-ți însenineze existența.             
23 mai: Ziua bănuțului norocos

Ei bine, potrivit unei ipoteze, în vechime, oamenii avea impresia că găsirea unui bănuț le aducea noroc din cauza crezurilor lor religioase. În civilizațiile de altădată se credea că monedele din cupru, dar și cele din alte metale, sunt un fel de cadouri de la zei, menite să confere protecție față de spiritele malefice.

Pe de altă parte, cele două părți, fațete ale unei monede reprezentau bătălia dintre bine și rău. Unii erau de părere că numai o monedă cu "capul" în sus zarită și ridicată de pe jos furniza noroc, pe când una cu "pajura" în sus vestea ghinion.

Dacă ți-am stârnit cât de cât interesul, poți afla mai multe în această privință în articolul meu Superstiții despre bani din toată lumea.

Poți celebra 23 mai, ziua bănuțului norocos, punând la punct, mai ales împreună cu copiii, o "vânătoare" de monede prin casă. În același timp, pornind de la un simplu bănuț, îi poți învăța pe cei mici câte ceva despre valoarea banilor, mai cu seamă atunci când sunt dăruiți unei cauze umanitare!

22 mai: Ziua fericirii că natura este atât de diferită!
23 mai: Ziua bănuțului norocos 23 mai: Ziua bănuțului norocos Reviewed by Diana Popescu on mai 22, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.