10 octombrie: Ziua Mondială a Sănătății Mentale
Marcată an de an pe 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătății Mentale are drept obiective principale creșterea conștientizării, educării asupra problemelor legate de sănătatea mentală, și a propagandei contra stigmatelor sociale asociate cu acestea.
Această zi oferă oportunitatea pentru toți cei care lucrează în domeniul sănătății mentale să interacționeze, să dialogheze, și să găsească noi soluții pentru ceea ce trebuie de făcut astfel încât sănătatea mentală să devină o realitate crescândă pentru oamenii de pe tot globul.
A fost celebrată pentru prima oară în 1992 la inițiativa Federației Mondiale Pentru Sănătate Mentală, o organizație globală cu membri și contacte în mai mult de 150 de țări.
În 1994, Ziua Mondială a Sănătății Mentale a avut pentru întâia dată o temă specifică, ca urmare a sugestiei Secretarului General al ONU, Eugene Brody. Tema din acel an a fost "Îmbunătățirea Calității Serviciilor de Sănătate Mentală în Toată Lumea".
Acest eveniment este sprijint anual de Organizația Mondială a Sănătății prin sublinierea chestiunilor majore corelate de sănătatea mentală în strânsă colaborare cu ministerele sănătății și organizațiile sociale civile din toate regiunile pământului.
În 2020, tema Zilei Mondiale a Sănătății Mentale este "Mișcarea pentru sănătatea mentală: Investiții crescute pentru sănătatea mentală".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu