13 noiembrie: Ziua Mondială a Bunătății
Ziua Mondială a Bunătății din 13 noiembrie este un eveniment creat în 1998 de către Mișcarea Mondială a Bunătății, o coaliție de ONG-uri din toată lumea. Este celebrată în numeroase țări, incluzând Canada, Slovenia, Italia, India, Australia, Nigeria, Singapore și Emiratele Arabe Unite. În Marea Britanie este coordonată de David Jamely, cofondator al acestei zile în Regatul Unit împreună cu Louise Burfitt-Dons.
Școli de pe tot cuprinsul globului marchează Ziua Mondială a Bunătății cu sprijinul unor diverse ONG-uri. Se estimează că această zi a fost inclusă în calendarul anual din peste 9.000 de școli!
Cu ocazia acestei zile de pe 13 noiembrie se organizează diferite acțiuni precum Marea Îmbrățișare, Săruturi la Întâmplare, adunări publice (nu și în criza COVID-19), înmânarea de cărți poștale ale Bunătății, concerte, dăruiri de flori.
Ziua Mondială a Bunătății are scopul de a evidenția faptele bune din comunități, focalizându-se pe puterea pozitivă și firul comun de bunătate care ne unește pe toți. Bunătatea este o componentă fundamentală a condiției umane care trece peste diferențele de gen, rasă, religie, politică și zonă geografică.
Cărțile poștale ale Bunăvoinței au rolul de a răsplăti un act de bunătate înfăptuit sau a se cere înfăptuirea unuia.
Se desfășoară, de mai mult timp, demersuri către ONU pentru recunoașterea oficială a Zilei Mondiale a Bunătății.
Niciun comentariu: