24 noiembrie: Ziua Sardinelor
Data de 24 noiembrie este consacrată anual sărbătoririi Zilei Sardinelor, peștișorii argintii pe care îi găsim, de obicei, în conserve, dar care pot și savurați și prăjiți, murați sau afumați.
Temenul "sardină", utilizat, se pare, de la începutul secolului ai XV-lea, poate proveni de la insula mediteraneană Sardinia, în preajma căreia se găseau din abundență astfel de pești.
Sardinele sunt o sursă excelență de vitamine și minerale, conținând din belșug vitamina B2, vitamina B3 (niacină), vitamina B12, dar și fosfor, calciu, potasiu, fier, seleniu, acizi grași omega-3 și proteine.
Spre deosebire de alți pești consumați de oameni, sardinele au un conținut scăzut de contaminanți, precum mercurul.
24 noiembrie: Ziua Sardinelor
Reviewed by freelancergabe2
on
noiembrie 23, 2020
Rating:
Niciun comentariu: