24 noiembrie: Ziua Sardinelor

 Data de 24 noiembrie este consacrată anual sărbătoririi Zilei Sardinelor, peștișorii argintii pe care îi găsim, de obicei, în conserve, dar care pot și savurați și prăjiți, murați sau afumați.


 Temenul "sardină", utilizat, se pare, de la începutul secolului ai XV-lea, poate proveni de la insula mediteraneană Sardinia, în preajma căreia se găseau din abundență astfel de pești.  

 

24 noiembrie: Ziua Sardinelor

Sardinele sunt o sursă excelență de vitamine și minerale, conținând din belșug vitamina B2, vitamina B3 (niacină), vitamina B12, dar și fosfor, calciu, potasiu, fier, seleniu, acizi grași omega-3 și proteine. 


Spre deosebire de alți pești consumați de oameni, sardinele au un conținut scăzut de contaminanți, precum mercurul. 


23 noiembrie: Ziua Fibonacci

24 noiembrie: Ziua Sardinelor 24 noiembrie: Ziua Sardinelor Reviewed by freelancergabe2 on noiembrie 23, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.