29 ianuarie: Ziua Enigmelor
Celebrată anual pe 29 ianuarie, Ziua Enigmelor (Ziua Puzzle) onorează enigmele de tot felul, de la rebusuri, integrame, ghicitori, probleme de știință, matematică și fizică, până la jocul de puzzle și, desigur, misterele cu care ne confruntăm în viața noastră de zi cu zi.
Enigmele sunt, de la sine înțeles, greu de rezolvat, sau necesită abilități speciale, specifice, pentru a fi soluționate. De exemplu, cuvintele încrucișate, anagramele și jocul de Scrabble pun la încercare vocabularul nostru și meșteșugul de a ne exploata limbajul. Jocuri precum Sudoku și Cubul Rubik ne testează, pe de altă parte, gândirea logică și atuurile întru matematică. Jocul de puzzle ne dezvoltă răbdarea și abilitățile vizuale.
În afară de faptul că sunt pasionante, distractive, enigmele ne furnizează beneficii sociale și din punct de vedere al sănătății, îndeosebi în copilăria timpurie. Enigmele ce solicită colaborare ajută copiii să învețe cum să lucreze împreună în vreme ce deprind, își îmbunătățesc capacități spațiale, motoare și de rezvolvare a problemelor.
Studiile științifice au arată că astfel de preocupări pot sprijini îmbunătățirea activității mentale a adulților, le intensifică creativitatea și concentrarea, le optimizează memoria.
Știa că primul rebus din lume a fost publicat pe 21 decembrie 1913 în publicația duminicală New York World?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu