13 februarie: Ziua Mondială a Radioului

 Ziua Mondială a Radioului din 13 februarie a fost proclamată în 2011 de către statele membre ale UNESCO și adoptată în 2012 de Adunarea Generală a ONU.


Radioul este o puternică resursă media în celebrarea umanității în toată diversitatea sa și constitue o platformă pentru democrație. La nivel global rămâne cel mai răspândit mijloc media. 


Prin abilitatea sa unică de a ajunge la cea mai largă audiență, poate modela experiența diversității societății, poate fi o arenă în care toate vocile să se facă auzite și să fie reprezentate.         


13 februarie: Ziua Mondială a Radioului

Posturile de radio pot servi diferite comunități, oferind o gamă extinsă de programe, puncte de vedere și conținut, reflectând gândurile și ideile oamenilor de tot felul de credințe și convingeri. 


Radioul este un mijloc media cu un cost scăzut, potrivit pentru a comunica cu comunități îndepărtate și persoane vulnerabile, oferind oportunități de intervenție în dezbaterile publice, indiferent nivelul educațional al oamenilor. Are, de asemeni, un rol crucial în comunicările de urgență, în situațiile dezastruoase.


Radioul este unic prin potențialul său de a aduce comunitățile împreună și a găzdui un dialog pozitiv pentru schimbare.


Tema din 2021 a Zilei Mondiale a Radioului este "O lume nouă, nu nou radio". În decursul pandemiei COVID-19, radioul a făcut posibilă, printre altele, asigurarea continuității învățământului, lupta împotriva dezinformării și promovarea unor fapte remarcabile, îndeosebi ale medicilor.


"O lume nouă, un nou radio" este, de aceea, o adevărată odă dedicată aporturilor aduse de radio, capacității sale de adaptare permanentă la schimbările sociale și noilor nevoi ale ascultătorilor.


Cu prilejul acestui eveniment de pe 13 februarie, UNESCO face apel la toate posturile de radio să celebreze cea de-a zecea aniversare a acestuia și mai mult de 110 ani de radio prin trei sub-teme: evoluția (lumea se schimbă, radioul evoluează, este rezilient și durabil), inovare (lumea se transformă, radioul se adaptează și inovează, se aliniază la noi tehnologii și rămâne un mijloc media mobil, accesibil oriunde și pentru oricine), conexiunea (lumea, se preschimbă, radioul conectează și își dovedește utilitatea în timpul dezastrelor naturale, crizelor socio-economice, epidemiilor, etc.). 


12 februarie: Ziua lui Darwin

13 februarie: Ziua Mondială a Radioului 13 februarie: Ziua Mondială a Radioului Reviewed by Diana Popescu on februarie 12, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.