24 februarie: Ziua Mondială a Barmanilor
An de an, pe 24 februarie, pe lângă dragostea inspirată de Dragobete, sunt celebrați barmanii, meșteșugul lor, unul cu vechi tradiții în lume. Ei au modelat, perfecționat profesia lor de-a lungul vremii, prin crearea de noi mestecuri de băuturi, a unor rețete de cocktail inovatoare și, în zilele noastre, prin încorporarea unor metode de pregătire presupunând o risipă minimă, în acord cu grija prezervării mediului înconjurător.
Deloc surprinzător, primii barmani au apărut în Europa. La origine, erau hangii care le serveau vin, bere și alte băuturi alcoolice clienților lor. În 1862, popularul barman american Jerry Thomas a publicat "Ghidul barmanului", cea dintâi carte despre băuturi din SUA. Apropo, în prezent, în această țară sunt peste 450.000 de barmani!
Se spune că barmanii sunt diferiți de la regiune la regiune...
Cei europeni nu sunt din cale afară de vorbăreți și cei, în special din Franța, pot fi chiar nerușinați.
Barmanii australieni oferă unele din cele mai bune servicii din lume clienților lor, întrucât le place să interacționeze cât mai strâns cu aceștia.
Barmanii din alte țări nu cunosc decât în puțină măsură cocktail-urile clasice din America.
Barmanii germani nu folosesc niciodată pahare micuțe pentru băuturile alcoolice, tării ("jigger" sau "shooter"), în vreme ce cei australieni le folosesc frecvent.
Barmanii londonezi cunosc mai mult despre gîn și cocktail-urile cu gin decât colegii lor din alte părți ale pământului.
Ziua Mondială a Barmanilor a fost fondată în 2018, cu ocazia "The Perfect Blend" ("Amestecul Perfect"), o competiție a cocktail-urilor din Australia și Noua Zeelandă. A avut scopul de a aduce împreună barmanii din fiecare zonă a acestor țări.
Cu prilejul acestei sărbători, ar trebui să le arătăm barmanilor aprecierea pentru munca lor. Ei lucrează din greu și, adeseori, nu beneficiază de un salariu consistent. Adu-ți aminte să fii prietenos cu barmanul tău, mai cu seamă fiind răbdător când trebuie să aștepți să fii servit. Dăruiește-i un zâmbet și, foarte important, nu uita să-i spui "te rog" și "mulțumesc". El se va simți satisfăcut și, probabil, se va strădui să te servească și mai bine data viitoare. În plus, asigură-te că-i lași un baccis generos, potrivit prestației sale!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu