6 februarie: Ziua Internațională a Toleranței Zero față de Mutilarea Genitală a Femeilor

 Introdusă odată cu 2003, Ziua Internațională a Toleranței Zero față de Mutilarea Genitală a Femeilor este una de conștientizare susținută anual de ONU, ca parte a eforturilor acestei organizații de eradicare a unei astfel de forme de maltratare.


Sprijinirea acestei zile este asociată cu îngrijorarea crescândă față de riscurile majore provocate de Mutilarea Genitală a Femeilor (pe care o voi numi în continuare MGF) și necesitatea apărării drepturilor femeilor și a celor ținând de trupurile lor, a protejării sănătății lor fizice.   

 

6 februarie: Ziua Internațională a Toleranței Zero față de Mutilarea Genitală a Femeilor

Aceste eforturi sunt în beneficiul acțiunilor de luptă împotriva violenței față de femei și fete întru totul. "Fiecare Femeie, Fiecare Copil" (o mișcare globală) raporta că "Deși concentrată mai ales în 29 de țări din Africa și Orientul Mijlociu, MGF este o problemă universală, fiind practicată și în unele state din Asia și America Latină. MGF continuă să persiste printre populația imigrantă ce trăiește în Europa Occidentală, America de Nord, Australia și Noua Zeelandă."


În 1993, UNICEF a alocat numai 100.000 de dolari SUA în contracararea MGF, ceea ce s-a dovedit a fi insuficient deoarece acest fenomen barbar afecta mai mult de 100 de milioane de fete în acea vreme. "Equality Now" (Egalitatea Acum), o rețea internațională de avocați, activiști și suporteri care au țelul de a face guvernele responsabile pentru eliminarea MGF și a altor crize mondiale, a lansat o campanie globală de apel pentru creșterea fondurilor alocate în acest scop și, drept urmare, UNICEF și-a mărit bugetul la aproape 91 de milioane de dolari SUA pentru combaterea MGF.


Pe 6 ianuarie 2003, Stella Obasanjo, prima doamna din Nigeria și purtător de cuvânt al Campaniei Împotriva Mutilării Genitale a Femeilor, a făcut o declarație oficială despre "Toleranță Zero față de MGF" în decursul unei conferințe organizate de Comitetul Inter-African al Practicilor Tradiționale afectând Sănătatea Femeilor și Copiilor. Apoi, subcomisia ONU a drepturilor omului a adoptat această zi ca una de conștientizare internațională.


Carol Bellamy, director executiv al Agenției Copiilor ONU (UNICEF), observa, "Mutilarea și tăierea genitală a femeilor este o violare a drepturilor de bază a femeilor și fetelor", și reprezintă "o procedură periculoasă și ireversibilă cu impacturi negative asupra sănătății generale, capacității de a avea copii și oportunităților educaționale ale femeilor și fetelor."


5 februarie: Ziua "Lucrează Dezbrăcat"

6 februarie: Ziua Internațională a Toleranței Zero față de Mutilarea Genitală a Femeilor 6 februarie: Ziua Internațională a Toleranței Zero față de Mutilarea Genitală a Femeilor Reviewed by Diana Popescu on februarie 05, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.