7 aprilie: Ziua Mondială a Sănătății
Ziua Mondială a Sănătății din 7 aprilie este una de promovare a atenției față de sănătate, ca drept uman. De la profesioniști de îngrijire a sănătății până la creatori de politici în acest domeniu și persoane individuale, familii cu copii mai mici sau mai mari, avem un rol major de îndeplinit pentru sănătatea proprie și cea a celor din jurul nostru.
În vreme ce resursele primare ale globului continuă să aducă tot mai multe beneficii oamenilor, un factor important în astfel de progrese este posibilitatea de a se avea un acces consistent la ele.
Pe când știința găsește continuu noi căi de extindere a duratei și calității vieților noastre, este just ca toate ființele umane să se bucure de ele, indiferent unde trăiesc. În fiecare an, sunt pierdute numeroase vieți în urma unor boli care pot fi prevenite, din cauza limitărilor economice geografice.
Accesul la o îngrijire medicală accesibilă înseamnă ca mai mulți oameni să aibă o viață semnificativă, productivă și ferită de îmbolnăviri. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), costurile mari ale îngrijirii medicale împing anual circa 100 de milioane de oameni spre sărăcie, din pricina cheltuielilor pe care nu și le permit!
OMS utilizează acest eveniment ca o oportunitate de a da publicității Raportul Mondial al Statisticilor despre Sănătate, un raport care constă din publicarea anuală a informațiilor ținând de sănătate acoperind o gamă largă de zone, de la noi născuți și copii, până la riscurile legate de mediul înconjurător. În plus, raportul furnizează date despre progresul în cuprinderea universală a măsurilor despre sănătate.
Implementarea universală a acestor măsuri este obiectivul numărul 1 al OMS.
Adunarea Sănătății Mondiale a inaugurat Ziua Mondială a Sănătății în 1950, ca o celebrare capabilă să genereze conștientizarea despre teme specifice ale sănătății.
6 aprilie: Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
Niciun comentariu: