9 aprilie: Ziua Pune-ți Tu Însuți un Nume / Prenume
Oricine simte nevoia, din când în când, să schimbe ceva notabil din viața sau persoana să, mai ales, dacă are senzația că acel lucru nu-l reprezintă. Data de 9 aprilie este dedicată unei forme fundamentale de autoexprimare, grație Zilei Pune-ți Tu Însuți un Nume / Prenume!
Cu prilejul zilei din 9 aprilie, ai prilejul nemaipomenit de a purta un alt prenume, care-ți este pe plac sau te fascinează, îndrumandu-ți prietenii să te recunoască astfel, ba chiar să-și selecteze și ei un alt nume!
Deloc surprinzător, numele / prenumele constitue o parte incredibil de importantă în întâmpinarea unui copil în lume. Există, pe glob, locuri unde prenumele nu este dat decât după o anumită perioadă după naștere, acest lucru având de a face, în mod tradițional, cu ratele înalte de mortalitate printre noii născuți. Scopul acestei tradiții a fost, probabil, mai mult psihologic, decât spiritual, deoarece nestabilirea unui nume pentru un bebeluș, până nu era depășit timpul în care risca să nu supraviețuiască, ii ajuta pe părinți să se atașeze mai puțin de acesta.
În plus, în unele culturi, se crede că un copil are suflet abia după ce capătă un nume!
Desigur, în creștinism, ritualul botezului este o taină și are menirea de a-l purifica pe copil de păcatul strămoșesc și de toate celelalte păcate săvârșite până la botez, dăruindu-se astfel o nouă viață spirituală și aderând la trupul tainic al Domnului.
Și în credința hindusă, numirea unui copil este un act sacru, la care participă membrii familiei și prietenii apropiați. Denumită Namkaran, această este o ceremonie elaborată ce are loc în a unsprezecea zi de viață a copilului. În decursul primelor 10 zile ale existenței acestuia, atât el, cât și mama sa, sunt considerați "necurați", fiind, din această pricină, izolați, separați de familie.
În a zecea noapte, casa lor este purificată și binecuvântatăpentru viitoarea ceremonie. În cadrul acesteia, mama, îmbrăcată în haine noi, udă capul copilului cu puțină apă, în semn de purificare a lui. Interesant este că o mătușă îi dă un nume copilului, șoptindu-l întâi acestuia, și apoi anunțându-l celor prezenți.
Niciun comentariu: