30 mai: Ziua Mondială a Sclerozei Multiple
Ziua Mondială a Sclerozei Multiple din 30 mai crează oportunitatea creșterii conștientizării despre această boală și conectării celor afectați de ea la resurse și sisteme de sprijin îmbunătățite.
Ca una din cele mai răspândite boli ale sistemului nervos central, scleroza multiplă este localizată în zonele care apar pe șira spinării și pe creier după ce mielina ce acoperă nervii sunt afectați. Mielina distrusă lasă în urma sa leziuni. Aceste leziuni sunt identificate prin tomografia prin rezonanță magnetică (TRM) sau imagistica prin rezonanță magnetică nucleară (RMN), când simptomele încep să se manifeste.
Simptomele variază și se dezvoltă la niveluri diferite pentru fiecare persoană în parte diagnosticată cu scleroză multiplă. Boala este imprevizibilă, progresivă și greu de a fi diagnosticată. Cauza sa este, de asemeni, necunoscută.
De vreme ce nu există vindecare, tratamentele avansează în sprijinul încetinirii progresiei sclerozei multiple și a reducerii simptomelor sale. La fel ca în cazul altor boli, sunt necesarea educarea, cercetarea și adunarea de fonduri.
Începând cu 2009, Federația Internațională pentru Scleroză Multiplă a sponsorizat Ziua Mondială a Sclerozei Multiple pentru a mări conștientizarea asupra acestei afecțiuni și a fi furnizate resurse pentru oricine suferă din pricina sclerozei multiple.
Niciun comentariu: