7 iunie: Ziua Mondială a Siguranței Alimentare
An de an, pe 7 iunie, Ziua Mondială a Siguranței Alimentare ne inspiră să trecem la acțiune în scopul prevenirii, detectării și managementului riscurilor asociate cu hrana noastră. Un efort concertat pentru crearea și menținerea de alimente genuine constribuie la securitatea alimentară, sănătatea umană, prosperitatea economică și agricolă, cea a piețelor și magazinelor, turismului și dezvoltării sustenabile.
Celebrarea Zilei Mondiale a Siguranței Alimentare le oferă consumatorilor, producătorilor și guvernelor șansa de a se focaliza pe un subiect frecvent trecut cu vederea sau luat de-a gata.
Siguranță alimentară este invizibilă atâta timp cât nu ne imbolnavim!
Cu 600 de milioane de cazuri anule de îmbolnăviri provocate de alimentație, hrana nesigură este o amenințare serioasă față de sănătatea umană și economiile lumii, care-i afectează disproporționat de mult pe oamenii vulnerabili sau marginalizați, în special femei și copii, populații din zone de conflict și migranți.
Se estimează că circa trei milioane de oameni de pe tot globul, din țări dezvoltate și în curs de dezvoltare, mor în fiecare an din cauza bolilor iscate de o mâncare și o apă nesănătoasă.
6 iunie: Ziua Mondială a Dăunătorilor
De două decenii, diverse națiuni scot în evidență siguranța hranei comercializate sau cultivate agricol într-o zi specială, 7 iunie.
În 2019, ONU a declarat 7 iunie Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, o zi ce prilejuiește celebrarea numeroaselor beneficii ale hranei sănătoase.
Niciun comentariu: