20 iulie: Ziua Mondială a Săritului
An de an, pe 20 iulie, Ziua Mondială a Săritului îi încurajează pe oamenii să sară simultan. Ideea din spatele sărbătorii inițiale a acestei zile a fost că milioane de oameni să sară în același timp pentru a schimbă orbita pământului!
Așadar, obiectivul principal al Zilei Mondiale a Săritului a fost cel de a ajuta la combaterea încălzirii globale, o încălzire despre care se credea că putea fi contracarată prin modificarea orbitei planetei noastre. Unii oameni de știință sunt de părere și în prezent că schimbarea orbitei Terrei poate influența optimizarea climei. Oricum, nu s-a putut dovedi că săriturile simultane din toată lumea au capacitatea să schimbe asta!
Pe de altă parte, sunt dovedite multe beneficii ale săritului pentru organismul uman, ce includ stimularea metabolismului, creșterea circulației de oxigen din sânge, fortificarea și tonifierea mușchilor, întărirea inimii, mărirea energiei, învigorarea oaselor.
Un alt beneficiu al săritului constă, pur și simplu, din a ne distra, a ne simți din nou copii. Una din cele mai bune metode de a profita de astfel de beneficii este să sărim pe o trambulină. 10 minute de sărituri pe o trambulină echivalează cu o alergare de o jumătate de ora!
Pentru unii oameni, Bungee jumping sau săritura cu coarda elastică le este de ajutor în înfrângerea unor temeri adânc înrădăcinate. Această practică duce la creșterea adrenalinei, sprijină eliberarea de stres și tensiuni psihologice interioare.
Oricum, cu prilejul Zilei Mondiale a Săritului, oamenii din toată lumea sunt încurajați să sară pe 20 iulie fix la ora 11, 39 de minute și 13 secunde GMT, adică, în România, la ora 13, 39 de minute și 13 secunde!
Ziua Mondială a Săritului a fost creată de Torsten Lauschmann, un artist german stabilit în Marea Britanie. Primul astfel de eveniment s-a desfășurat pe 29 iulie 2006.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu