4 august: Ziua Internațională a Leopardului Pătat
În fiecare an, pe 4 august, Ziua Internațională a Leopardului Pătat mărește conștientizarea despre dificultățile cu care se confruntă acest super animal. Atât în sălbăticie, cât și în captivitate, leopardul pătat are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a-și menține și chiar crește populația.
Această specie frumoasă și timidă trăiește în Asia centrală și Asia de Sud-Est. Leopardul pătat (Neofelis nebulosi), este numit și leopardul continental asiatic. Leopradul pătat Sunda (Neofelis diardi) își duce viața pe insulele Borneo și Sumatra.
Se cunoaște foarte puțîn despre aceste ambigue "pisici". Întrucât sunt sfioase și nocturne, oamenii de știință preocupați de cunoașterea lor au mai mult de furcă decât de obicei pentru a afla mai multe despre reproducerea și stilul lor de viață, informații ce pot ajuta la managementul populație lor.
Habitatul lor mereu mai micșorat împreună cu vânarea lor ilegală pentru blană acestora le reduc semnificativ numărul. În prezent, se estimează că există mai puțin de 10.000 de leoparzi pătați în sălbăticie.
Deși leoparzii pătați sunt încadrați într-o categorie mai mică de pisici mari, centrul lor jos de greutate îi face niște cățărători excelenți. Oricum, în ciuda numelui lor, nu sunt cu adevărat leoparzi, ci o specie aparte, străveche, de feline.
3 august: Ziua Conștientizării Sindromului CLOVES
Asemeni altor animale sfioase, leoparzii pătați nu se pot reproduce bine în captivitate...
Ziua Internațională a Leopardului Pătat a fost întemeiată de Howlett's Wild Animal Park (Parcul de animale sălbatice Howlett) în 2018. Această organizație studiază și sprijină conservarea și prezervarea speciilor aflate în pericol de dispariție din întreaga lume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu