21 septembrie: Ziua Mondială a Recunoștiinței

 Ziua Mondială a Recunoștiinței , ce are loc anual pe 21 septembrie, îi omagiază pe oamenii, organizațiile și națiunile de pe tot globul care-și împărtășesc gratitudinea în diverse moduri.


Simplul fapt de a fi recunoscători ne furnizează beneficii fizice, emoționale și de alte feluri. Ne îmbunătățește somnul, ne reduce stresul, ne învigoreaz ăsistemul imunitar, ne micșorează simptomele depresiei și ne mărește respectul față de noi înșine! În plus, ne optimizează abilitățile sociale și profesionale!        

                                             

21 septembrie: Ziua Mondială a Recunoștiinței

Există întotdeauna, întotdeauna, ceva pentru care să fim recunoscători:


- Acoperișul de deasupra capetelor noastre. A avea o casă în care să trăim, indiferent cât de mică ori de mare, este ceva pentru care am putea să fim recunoscători.


- Adeseori, considerăm că sănătatea noastră este un lucru normal dar, de fapt, este lucrul principal pentru care ar trebui să ne simțim recunoscători!


- Frumusețile naturii merită și ele din plin gratitudinea noastră.


- Recunoștiința ne poate fi exprimată (sau nu) și pentru locurile noastre de muncă, care ne sprijină (cât de cât) să ne plătim facturile, să ne creștem copiii, și să ne focalizăm pe un țel.


- Animalele noastre de companie sunt și ele demne de recunoștiință pentru rolul pe care îl joacă în existențele noastre.


- Recunoștiința ne poate îndrepta, în primul rând, către părinții, bunicii, copiii noștri, familia noastră, soțul nostru / soția noastră, prietenii noștri de nădejde.


- Desigur, puteți avea și alte motive de recunoștiință, pe care ni le puteți împărtăși în secțiunea comentarii a acestui blog!


20 septembrie: Ziua Pizza Pepperoni


Ideea Zilei Mondiale a  Recunoștiinței a apărut în 1965, în decursul sărbători de Thanksgiving (sărbătoare americană de mulțumire) din camera de meditație din clădirea ONU. Sri Chimnoy, lider spiritual și învățător despre meditație, a sugerat atunci crearea unei zile de mulțumire, recunoștiință, care să fie celebrată de oamenii din întreaga lume. 


În 1977, un grup de personalități ai camerei de meditație a cerut o rezoluție de recunoaștere oficială a Zilei Mondiale a Recunoștiinței. Acest lucru s-a petrecut la sediul din New York al ONU, de-a lungul unei ceremonii de onorare a lui Sri Chimnoy!


21 septembrie: Ziua Internațională a Păcii

21 septembrie: Ziua Mondială a Recunoștiinței 21 septembrie: Ziua Mondială a Recunoștiinței Reviewed by Diana Popescu on septembrie 20, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.