3 noiembrie: Ziua Femeii Casnice
Ești o mamă care "stă" acasă pentru a-și crește copiii sau/și pentru a se ocupa de numeroasele treburi din gospodărie? Dacă crezi că nu ești apreciată așa cum trebuie pentru eforturile tale, Ziua Femeii Casnice din 3 noiembrie te ajută anual să treci peste simțământul că munca ta este într-o prea măsură neobservată.
Ori, poate că ești soțul unei femei casnice care te acuză că subestimezi cât de mult de lucru are pentru a ține sub control întreaga casă, pentru a păstra copiii curați și bine educați. În ambele cazuri, 3 noiembrie este o zi importantă, potrivită pentru tine!
Având menirea de a onora femeia casnică pentru străduințele sale neobosite de a preschimba în bine o casă, a o preschimba în "acasă", acest eveniment a câștigat mult în popularitate în ultima vreme.
În lumea noastră centrată pe carieră, a fi o femeie casnică (ba chiar, și un bărbat casnic) se consideră că este un mod ușor de a trăi, când, de fapt, este invers! Oricum, în prezent, oamenii au început, puțin câte puțin, să-și dea seama că doar pentru că cineva rămâne acasă toată ziua, nu înseamnă că doarme până la prânz și că-și petrece jumătate din orele care i-au rămas făcându-și unghiile. Contrar credinței populare, gospodărirea unei case necesită o grămadă de muncă.
Nu se știe cine a întemeiat Ziua Femeii Casnice, dar mulți bănuiesc că ideea acestei sărbătoriri a aparținut unei femei casnice, probabil nițel supărată că nu este îndeajuns de apreciată. Deloc surprinzător, ideea aceasta s-a materializat și a căpătat o tot mai mare amploare, având în vedere numărul imens de femei care s-au dedicat exclusiv treburilor domestice de-a lungul timpului.
Dacă ești o femeie casnică, pe 3 noiembrie ar trebui să îți permiți să te răsfeți, să-ți oferi un spa sau o altă cale de a te relaxa în decursul întregii zile. Meriți asta, după toate podelele, geamurile, gresiile pe care le-ai curățat, a scutecelor pe care le-ai schimbat și după toate mesele pe care le-ai pregătit de la A la Z.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu