9 noiembrie: Ziua Mondială a Adopției
An de an, Ziua Mondială a Adopției din 9 noiembrie îi încurajează atât pe cei adoptați, cât și pe părinții adoptivi să-și împărtășească poveștile lor despre această extraordinară experiență de viață.
Pentru cupluri având probleme din cauza infertilității, adopția poate fi o cale minunată de a deveni părinți. Sunt, totuși, și mulți altfel de oameni care adopta copii în fiecare an. Unii o fac, pur și simplu, pentru că vor să-i ofere un adăpost, un cămin unui copil defavorizat, aflat la necaz. Pot și femei care recurg la adopție întrucât au o condiție medicală care le pune în pericol purtarea unei sarcini. Unele persoane pot apela la adopție pentru că se simt singure dar își doresc, totuși, să aibă copii în imediata lor apropiere.
Pe de altă parte, sunt alte motive pentru care copiii sunt încredințați spre adopție. De exemplu, o femeie, mai cu seamă una foarte tânără, poate să-și trimită copilul în vederea adopției întrucât crede că nu poate avea resursele interioare pentru a-l crește. La fel poate proceda o mamă care realizează că nu are îndestule mijloace materiale pentru a crește adecvat un copil. Din nefericire, uneori, mulți copii ajung să aibă nevoie de un alt cămin după moartea unuia dintre părinți ori chiar a amândorura.
Potrivit UNICEF, mai mulți de 150 de milioane de copii din lume sunt marcați de necesitatea de a avea o casă, un cămin.
8 noiembrie: Ziua Internațională a Radiologiei
Ziua Mondială a Adopției a fost fondată în 2014 de către Frank Fortner. Acesta a creat și AdoptTogether (AdoptăImpreună), o platformă de adunare a fondurilor de pe internet indiferent de contribuția cât de mică a fiecărui individ, în vederea facilitării adopțiilor. Țelul său a fost de a reduce numărul de orfani din lume și a asigura o familie pentru fiecare copil.
Niciun comentariu: