11 februarie: Ziua Fă-ți un Prieten
Ziua Fă-ți un Prieten, marcată în fiecare an pe 11 februarie, poate avea drept logo: "În lume nu sunt străini, ci numai prieteni pe care nu i-ai întâlnit încă!" Ar trebui, așadar, să nu încetăm niciodată să ne oferim ocazia de a ne înfiripa noi amiciții. O prietenie nouă ne poate deschide spre experiențe noi de viață. Amicii adevărați ne sunt aproape în vremuri de restriște și ne dăruiesc confortul unui spațiu emoțional sigur, în care putem fi noi înșine.
Repere ale Zilei Fă-ți un Prieten
- Anii 8.000 î.Hr. : Cel mai bun prieten al omului. Arheologii au descoperit un site din acea vreme al unui mormânt al unui câine.
- 15 martie, anul 44 î.Hr.: Asasinatul lui Iulius Cezar, o atenționare că o relație de prietenie poate lua o turnură foarte, foarte urâtă!
- 2011: Un studiu a relevat că malaezienii au cei mai mulți amici pe rețelele sociale online, în vreme ce japonezii au cei mai puțini. Studiul s-a desfășurat în 46 de țări.
- 2016: Benchmark Senior Living a creat cea mai lungă brățară a prieteniei, măsurând aproape 5 metri.
Lucruri interesante despre prietenie
- Cercetările au arătat că balenele au cei mai buni prieteni. Alte animale, precum cimpanzeii, babuinii, caii elefanții și delfinii se remarcă și ele prin numărul de prietenii pe care le dezvoltă, nu neapărat din aceeași specie ca și ele.
- Un studiu a scos la iveală că numai una din 12 prietenii este durabilă. Acest lucru nu ar trebui să ne îngrijoreze, având în vedere că o persoană medie încheagă circa 396 de prietenii în decursul vieții sale.
- Efectul Majoretelor! S-a constatat că ieșirea unei persoane în oraș cu un grup de amici pare să o facă mai atrăgătoare!
- Ciudat, dar adevărat! Adeseori, prietenii tind să aibă o construcție genetică similară!
11 februarie: Ziua Internațională a femeilor și fetelor din știință
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu