28 februarie: Ziua Sufleului de Ciocolată
28 februarie este anual Ziua Sufleului de Ciocolată, un desert ce reprezintă o culme a decadenței și deliciilor franțuzești!
Repere din istora Zilei Sufleului de Ciocolată
- 1742: Vincent La Chapelle perfecționează o rețetă pentru sufleu, incorporând ingrediente dulci și savuroase precum lămâi zaharate și rinichi de vițel.
- 1814: Arta sufelui. Antoinne Beauvilliers detaliază cum se face un sufleu în cartea sa "L'art de Cousinier".
- Anii 1820: Părintele sufleului! Antonine Careme crează numeroase rețete de sufleuri, fiind acreditat pentru rafinarea și răspândirea acestora.
Putem marca ziua de 28 februarie punându-ne pe cap o pălărie de chef și șorțul nostru de bucătărie favorit, punând în fundal muzica lui Edith Piaf și gătind propriul nostru sufleu. Ne putem inspira din numeroase rețete de pe internet!
Doar pronunțarea "chocolate souffle" ne poate face să arătăm mai șic și cu un aer franțuzesc atunci când îi tratăm pe prietenii noștri cu așa ceva!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu