5 februarie: Ziua Mondială Nuttela
O cremă de ciocolată, preparată cu cacao și alune , introdusă pe piață în 1964, în Italia, Nuttela este în prezent un produs popular în intreagă lumea. Ziua Mondială Nuttela marcată pentru prima oară, pe 5 februarie 2007, a fost creată de Sara Rosso, o entuziastă și un bloggeriță dedicată cremei Nuttela.
În fiecare an, Fererro, producătorul Nuttela, selectează unul dintre pasionații de această cremă, pentru a conduce celebrarea din 5 februarie. În această zi, fanii Nuttela postează fotografii, rețete și mesaje asociate cu aceasta, dovedindu-și astfel deschis dragostea și loialitatea față de Nuttela.
Repere din istoria Zilei Mondiale Nuttela
- 1966: Fiul fondatorului companiei crează cel dintâi și actualul borcan original al noii creme de ciocolată.
- 1978: Nuttela este lansată în Australia și se deschide prima fabrică de producere a ei de peste hotare, în Sydney.
- 2014: Nuttela marchează aniversarea de 50 de ani, organizând celebrări în 10 țări de pe tot globul.
- 2017: Prima cafenea Nuttela este inaugurată de Magnificent Mile din Chicago.
4 moduri de a ne bucura de Nuttela
- Fă-ți un sandvici. Acoperă o felie de pâine cu un strat gros de Nuttela și pune peste ea o altă felie. Poftă bună!
- Nuttela este un topping prfect pentru înghețată, în special după ce a fost puțin încălzită.
4 februarie: Ziua Mondială a Cancerului
- La micul dejun Nuttela se asociază bine cu o bagheta sau ca umplutură într-o clătită.
- Gogoșile umplute cu Nuttela sunt și ele un deliciu!
Cum s-a ivit pe lume Nuttela
Nuttela a apărut pe lume dintr-o întâmplare! În anii 1.800 a existat o criză de cacao în regiunea Piedmont a Italiei. Pentru a se face față acestei crize, ciocolată a fost amestecată cu alune, iar copiii au fost înnebuniți de această combinație. Când aprovizionarea cu cacao a revenit la normal, cei mici au refuzat să revină la varianta inițială de ciocolată!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu