22 martie: Ziua "La Fel de Tânăr Precum te Simți"
Celebrată an de an pe 22 martie, Ziua "La Fel de Tânăr Precum te Simți" ne îndeamnă că conștientizăm că, în cele din urmă, vârsta nu este reprezentată de un număr (de ani) , că simțământul că suntem tineri este o stare mentală sau de spirit și că, nimeni ori nimic nu ne poate opri să ne simțim tineri!
Încă din vremuri imemoriale au existat oameni care au încercat să învingă îmbătrânirea și să rămână mereu tineri. Înainte de cremele, pilulele și operațiile chirurgicale, estetice, anti-îmbătrânire, vracii și tămăduitorii au încercat diverse remedii de a opri timpul în loc. Oamenii de știință cred că vârsta nu are de a face cu cât de tineri arătăm sau ne simțim. Persoane de vârste diferite și corpurile lor trec prin schimbări unice, specifice lor.
În jurul anului 69 î.Hr., Cleopatra folosea băi zilnice în lapte de măgăriță pentru a se asigura că pielea ei rămâne fină și tânără. Această procedura necesită cel puțin 700 de măgărițe!
În 1513, exploratorul spaniol Juan Ponce de Leon a plecat într-un voiaj în căutarea fântânii tinereții, una legendară, care avea chipurile potențialul de a reîntineri oamenii și a le oferi o viață veșnică. Spaniolul nu a reușit să dea peste fântâna tinereții dar, în schimb, a descoperit Florida!
Femeile din epoca victoriană nu voiau nici ele să cadă în brațele bătrâneții fără a lupta contra sa, așa că își punea felii subțiri de carne crudă peste fețe pentru a-și reduce ridurile.
Lucruri fascinante despre îmbătrânire
- Îmbătrânirea nu este influențată de genele noastre, ci de mulți alți factori, interni și externi.
21 martie: Ziua Mondială a Poeziei
- Ridurile nu reprezintă, totuși, primele semne ale îmbătrânirii.
- În ciuda unor reclame sforăitoare, cremele anti-îmbătrânire nu au o prea mare eficiență.
- Consumul de mai multă apă pentru a ne păstra o aparență de tinerețe a fost demonstrat științific a fi eficient.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu