1 mai 2022: Ziua Limonadei
Anual, în prima duminică a lunii mai, are loc Ziua Limonadei, dedicată unei băuturi cunoscute încă din antichitate și avându-și originea în numeroase locuri din lume. Dacă în 2022 această zi se desfășoară pe 1 mai, în următorii ani este marcată astfel: 2023 - 7 mai, 2024 - 5 mai, 2025-4 mai, 2026 - 3 mai.
Conceptul de Ziua Limonadei a fost creat de Michael Holthouse, atunci când fiica sa, pe nume Lisa, a dorit să adauge o broască țestoasă animalelor sale de companie. Întrucât avea destul de multe de astfel de animăluțe în casă, Michael a refuzat să-i cumpere broasca. Dedicată și hotărâtă, Lisa s-a gândit să-și amenajeze un stand la care să vândă limonadă, pentru a strânge bani și a achiziționa ea însăși broasca țestoasă, și i-a cerut tatălui său să o ajute în această privință.
Ideea strălucită a fiicei sale l-a inspirat pe Michael Holthouse să întemeieze Ziua Limonadei. El a vrut să ofere astfel mai multor copii asemeni Lisei oportunitatea de a deprinde abilități financiare și de afaceri, de stabilire a unor țeluri și de lucru în echipă.
Repere din istoria Zilei Limonadei
- Anii 500 î.Hr.: Limonada egipteană! Egiptenii antici amestecă lămâi cu zahăr pentru a face "qatermizat", după o rețetă consemnată de poetul persan Nasir-I-Khusraw.
- Anii 1670: Grupuri de vânzători ambulanți de pe străzile Parisului comercializează limonadă din recipiente purtate în spatele lor.
- 1873: Edward Box lansează primul stand de limonadă din New York.
Lucruri interesante despre limonadă
- Un singur arbore de lămâi poate produce până la 270 de kilograme de fructe pe an.
- Alex Scott, din SUA, în vârstă de 4 ani, care suferea de cancer pediatric, a creat un stand cu limonadă pentru a aduna bani în scopul cercetării cancerului. În pofida decesului său, inițiativa lui a dus, de atunci, la strângerea de peste 100 de milioane de dolari!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu