29 aprilie: Ziua Mondială a Dorinței
Întemeiată de programul Fundației "Make-a-Wish" ("Pune-ți o Dorință"), Ziua Mondială a Dorinței, este dedicată, anual, pe 29 aprilie, transpunerii în realitate a visurilor noastre.
Când ți-ai pus ultima dorință? Poate cu ocazia ultimei aniversări a zilei tale de naștere, a Crăciunului sau a Anului Nou? Ți-ai pus vreodată o dorință legată de sănătatea cuiva îndrăgit care se lupta cu o boală? Dorințele au diverse forme și formulări. Toate sunt importante. La urma urmei, dacă nu avem dorințe și visuri, suntem lipsiți de speranță!
Fundația "Make-a-Wish" este o organizație non-profit inițiată în Phoenix, SUA, activă în prezent în peste 45 de țări din lume. Această organizație a creat Ziua Mondială a Dorinței pentru a-i ajuta pe copiii (cu o vârstă între 2 ani și jumătate și 17 ani) ajunși într-o fază terminală a unei boli să-și îndeplinească cele mai arzătoare dorințe.
Un astfel de copil este eligibil să-și materializeze o dorință dacă se adresează direct organizației sau dacă acest lucru este făcut de un părinte, un tutore legal ori un profesionist medical care tratează copilul.
Ziua a fost inspirată de visul unui băiat de 7 ani, Chris Greicius, bolnav de leucemie, de a deveni ofițer de poliție. Locotenent colonelul Dick Schefer i-a adus lui Chris o veche insignă de a să de poliție și o pălărie "Smokey Bear". De asemeni, l-a numit primul ofițer de onoare DSP (Deputy superintendent of police, adică Superintendent adjunct de poliție) din Arizona. Băiețelul a primit, totodată, o uniformă oficială de polițist creată special pentru el. În acest fel, a fost ofițer de poliție pentru o zi, pe 29 aprilie 1980. Din nefericire, după două zile a pierdut lupta sa cu leucemia.
28 aprilie: Ziua Oprește Risipa de Mâncare
Oamenii au auzit despre aceste fapte, ceea ce a condus la întemeierea Fundației "Make-a-Wish", care a ajuns apoi una dintre cele mai bine cunoscute fundații de caritate de pe tot globul.
Închei cu o sugestie cu ocazia Zilei Mondiale a Dorinței. Putem consacra un borcan sau un vas al dorințelor pentru noi și familia noastră, fiecare dintre membrii acesteia fiind încurajat să își scrie câte o dorință pe o bucată de hârtie, pe care să o împăturească și să o strecoare apoi în acel vas. Astfel, fiecare dintre oamenii îndrăgiți se poate strecura apoi pentru a scotoci în vas, a afla aspirațiile celorlalți și a încerca să le îndeplinească!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu