10 mai: Ziua Mondială a Bolii Lupus
În fiecare an, data de 10 mai este rezervată Zilei Mondiale a Bolii Lupus, o boală care afectează oamenii din toate naționalitățile, rasele, etniile și vârstele. Este una inflamatorie / autoimună care poate ataca orice parte a corpului uman (pielea, încheieturile și/sau organe interne).
Ziua Mondială a Bolii Lupus are menirea de a trage atenția asupra impactului pe care lupusul îl are în toată lumea. Marcarea sa anuală se focalizează pe necesitatea de îngrijire a pacienților suferinzi de ea, cercetărilor crescute ale cauzelor și vindecării maladiei, diagnosticarii și tratamentelor timpurii ale bolii.
Boala Lupus afectează sistemul imunitar, așa că se petrece când sistemul organismului își atacă propriile celule și organe, inflamațiile rezultate putând apare inclusiv pe piele, în rinichi, celule sanguine, plămâni, inimă și încheieturi.
Diagnosticarea Lupusului este frecvent dificilă întrucât simptomele sale le mimează pe cele ale altor boli obișnuite. Leziunile faciale caracteristice Lupusului se aseamănă cu aripile unui fluture.
Alte semne și simptome includ probleme de respirație, dureri persistente ale pieptului, dureri, umflături și rigiditate ale incheieturilor, febră și oboseală, colorarea în albastru a degetelor mâinilor și picioarelor când sunt expuse la temperaturi scăzute, dureri de cap, confuzie și unele pierderi ale memoriei.
Începând cu 2014, organizațiile Lupus de pe întreg globul organizează evenimente de creștere a conștientizării și educării publicului despre simptomele și efectele asupra sănătății ale acestei boli.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu