9 mai: Ziua Muscatului
Ziua Muscatului, marcată anual pe 9 mai, ne oferă prilejul de a degusta și a celebra acest delicios vin alb. Muscatul sau Moscato este istoric cunoscut ca un vin de desert și este originar din Piedmont, Italia. Când scoatem dopul unei sticle cu acesta, ne putem aștepta la un amestec de arome de piersică, portocală și nectarina.
Numele de Moscato pare să-și aibă proveniență în faptul că atât strugurii cât și vinul Muscat ar fi caracterizați și de o aromă de nucșoară ori mosc.
Muscatul este făcut din strugurii Muscato Bianco, unii din cei mai vechi din Italia. Se crede că au fost aduși din sud-estul Peninsulei Arabe.
Familia muscat este cunoscută ca principalul tip de struguri pentru vin italieni. Moscato este vestit pentru versatilitatea gustului său și include un vin ușor, uscat, dulce și bogat.
Ziua Muscatului a fost creată de Podgoriile Familie Gallo în 2012. Aceste podgorii produc un muscat excelent și accesibil, fiind o afacere de familie întemeiată în 1933.
Lucruri interesante despre muscat
- Muscatul este singurul strugure de vin care este și unul de masă.
- Strugurii de muscat sunt cultivați în prezent în aproape fiecare regiune viticolă de pe glob.
- Stafidele și vinurile muscat au ceva în comun; sunt făcute din struguri Moscato.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu