31 iulie: Ziua Internațională de Apreciere a Salvatorilor Acvatici
Ziua Internațională de Apreciere a Salvatorilor Acvatici de pe 31 iulie îi onorează și apreciază an de an pe acești profesioniști care au responsabilitatea de a se asigura că facilitățile piscinelor și plăjilor sunt sigure pentru vizitatori și a veghea că aceștia sunt bine păziți când se bucură de înot. Acești salvatori își dedică nu numai timpul, ci, uneori, chiar și viețile, pentru a instaura un mediu sigur pentru înotători.
Ziua Internațională de Apreciere a Salvatorilor Acvatici a fost întemeiată în 2000 de "Ellis&Associates", o organizație care se focalizează pe siguranță acvatică și managementul riscului acvatic, în scopul conștientizării eforturilor continue ale salvatorilor acvatici.
Profesiunea de salvamar sau salvator acvatic a devenit o necesitate drept rezultat al creșterii numărului de morți și răniți în facilitățile acvatice, cu mai mult de un secol în urmă. Fenomenul se manifestă și în zilele noastre. De exemplu, în 2016, își pierdeau anual viața prin înec circa 350.000 de persoane din întreaga lume, iar România se clasa pe locul 3 în topul cu cele mai multe de astfel de decese, cu 3,2 morți prin inec la o sută de mii de locuitori.
30 iulie: Zua Mondială Împotriva Traficului de Persoane
La începuturi, pentru a se pune capăt unor astfel de accidente, resorturile au apelat la măsuri de marcare a zonelor adânci din ape, dar fie ele au fost prea dificil de marcat, fie regiunile marcate nu erau zărite îndeajuns de repede. În cele din urmă, s-a hotărât, să se adauge suplimentar, un serviciu constituit din experți în salvarea oamenilor din apă. De asemeni, s-au dezvoltat dispozitive de sprijinire a salvării persoanelor de la inec. În anii 1950, a fost adoptată tehnica de respirație gură la gură, ca un mijloc de salvare a victimelor de la inec.
31 iulie: Ziua Conștientizării Instrumentelor Muzicale Neobișnuite
Niciun comentariu: