1 septembrie: Ziua Internațională a Cabernetului
Ziua Internațională a Cabernetului este celebrată anual în prima joi de după Sărbătoarea Muncii din SUA. Este o zi specială, dedicată unuia din cele mai populare vinuri din lume, având două tipuri principale, Cabernet Franc, din struguri de Bordeaux, ce sunt în prezent plantați pe aproape tot globul, și Cabernet Sauvignon, un hibrid alcătuit din Cabarnet Franc și struguri Sauvignon Blanc. Dacă în 2022 Ziua Internațională a Cabernetului pică pe 1 septembrie, în anii următori are loc astfel: 2023 - 31 august, 2024 - 29 august, 2025 - 28 august, 2026 - 3 septembrie.
Ideea creării Zilei Internaționale a Cabernetului a aparținut, în 2010, firmei Nocal și utilizatorului de pe Twitter, Rick Bakas, care au lucrat împreună la o serie de crame de Nappa. Deși a fost inițiată ca un instrument de marketing, s-a transformat rapid într-o sărbătoare.
Cabernet Sauvignon a fost dezvoltat accidental în secolul al XVII-lea, când o viță de vie Cabernet Franc a fost altoită cu cu o viță de vie Sauvignon Blanc, într-o zona viticolă franceză. Cabernetul a fost în preajma oamenilor de sute de ani, dar a apărut destul de târziu în comparație cu alte varietăți de vin. Unii pretind că este un frate vitreg al vinului Merlot. Așadar, dacă avem probleme în a face diferența dintre un pahar de vin cu Merlot și unul cu Cabernet Sauvignon, nu ar trebui să ne simțim rușinați! Sunt strâns asociate și este foarte dificil să fie deosebite.
31 august: Ziua Învățării de la Distanță
Unii pretind că vinul Cabernet este unul clasic pentru eternitate. Asta, deoarece Cabernetul s-ar potrivi mâncării din orice fel de ocazie. Cercetătorii care au studiat efectul gustului pe limbă, au descoperit că taninii din cabernet acționează precum "răzuitori" pentru grăsimi și proteine care se depun pe limba atunci când mâncăm. Drept urmare, orice mâncare grasă și bogată în proteine este optimizată de degustarea de vin Cabernet.
În zilele noastre, Franța este cel mai mare producător de Cabernet Sauvignon din lume, cu o suprafață uimitoare de 126.000 de acri dedicată acestui tip de viță de vie.
Niciun comentariu: