15 septembrie: Ziua Greenpeace
Marcată anual pe 15 septembrie, Ziua Greenpeace este dedicată aducerii unor schimbări în modul cum ne tratăm mediul înconjurător. Aceasta face apel la proteste pașnice pentru îmbunătățirea aerului pe care-l respirăm, reducerii utilizării de combustibili fosili, evitării folosirii plasticului și optimizării calității apei. Greenpeace (Pacea Verde) inițiază variate campanii pentru a răspândi conștientizarea despre aceste chestiuni.
Ziua Greenpeace aniversează data când a fost fondată organizația, pe 15 septembrie 1971. Acest lucru s-a petrecut când 17 activiști navigau pe vasul Phyllis Cormack pentru a încerca să oprească testul nuclear ce fusese stabilit să aibă loc pe țărmurile din Alaska. Procedurile de testare au fost, oricum, făcute, indiferent de protestul care a dus la crearea mișcării Greenpeace, care este încă relevantă și crește și în zilele noastre. Astfel, în onoarea Greenpeace, primarul din Vancouver, Gregor Robertson, a proclamat Ziua Greenpeace ca una oficială pe 15 septembrie 2011.
O organizație non-guvernamentală, Greenpeace operează în minimum 55 de țări și are un grup internațional de coordonare la Amsterdam, Olanda. De asemeni, înglobează peste 3 milioane de membri care muncesc activ pentru îndeplinirea misiunii organizației. Greenpeace a fost, de asemeni, implicată într-o inițiativă de aproape 50 de ani, numită Flota Greenpeace. Această constă din trei nave care navighează pe oceanele lumii și măresc conștientizarea despre o justiție a mediului înconjurător.
14 septembrie: Ziua Mâncarea Este Doctorie
Ziua Greenpeace este celebrată pe tot globul în diverse feluri. Este oportunitatea perfectă pentru începerea unei campanii pentru planeta noastră și transformări sale într-un loc mai bun. În Vancouver, casa Greenpeace, evenimentul include festivaluri gratuite în aer liber pentru familii și prieteni, plantarea de copaci, ateliere de lucru focalizate pe activism și activități centrate pe mediul ambient.
Repere din istoria Zilei Greenpeace
- 1965: Este format "Don't Make a Wave Comitee" (Comitetul nu face un val), ca o organizație antinucleară care , mai târziu, devine Greenpeace.
- Irwin Stowe pune la punct un concert de binefacere în Vancouver, în care crează baza financiară pentru prima campanie a Greenpeace.
- 1971: Irving Stowe și Dorothy Stowe, activiști de mediu, înființează oficial Greenpeace.
- 1972: "Don't Make a Wave Comitee" își schimbă oficial numele în Fundația Greenpeace.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu