16 octombrie: Ziua Mondială a Alergiei

 Ziua Mondială a Alergiei, ce are loc în fiecare an pe 16 octombrie, ne îndeamnă să înțelegem alergiile și, desigur, tratamentele lor diferite.


În termeni medicali, o alergie semnalează hipersensibilitatea sistemului imunitar. Avem alergii când sistemul nostru imunitar reacționează față de anumite lucruri din mediul nostru înconjurător cel mai apropiat. Astfel de lucruri sau substanțele emanate de ele sunt, de altfel, nedăunătoare pentru mulți oameni, dar cineva cu un sistem imunitar foarte sensibil poate avea o reacție negativă din cauza lor. Corpul tratează aceste substanțe ca particule străine invazive. De la ploaie la polen, aproape orice poate declanșa o alergie. De obicei, alergiile se manifestă prin inflamații ale pielii și dificultăți în respirație. 

  

16 octombrie: Ziua Mondială a Alergiei

Cei mai mulți dintre noi suntem alergici față de ceva, și numai severitatea alergiei diferă. Doctorii recomandă să nu ignorăm o alergie, indiferent cât de minoră pare. Care este cel mai rău lucru în acest caz? Automedicația.


Folosirea unui antialergen este o soluție temporară. Când utilizăm automedicația riscăm ca problema să se înrăutățească. Uneori, chiar ne poate amenință viața. Alergia din decursul primelor stadii este ușor tratabilă de un medic.


Există sute de tipuri de alergii, fiecare dintre ele având cauze diferite și medicații diferite. Ziua Mondială a Alergiei speră să clarifice acest lucru. Care este cea mai bună cale de tratare a alergiilor? Mai întâi, trebuie să ne străduim să identificăm cauzele lor, să ne trecem în revistă activitățile zilnice și să ne amintim unde sau ce am atins ori mâncat. Apoi, trebuie să căutăm un tratament medical și să facem un test de alergie. Putem fi surprinși de cât de multe detalii pot scoate la iveală aceste teste, de la alergii la nuci și lactate la altele iscate de lucruri din preajma casei noastre sau a locului nostru de muncă.


Repere din istoria Zilei Mondiale a Alergiei


- Anii 1800: Dr. Oscar Menderson Schloss publică primul raport științific despre alergiile produse de mâncare.


- 1819: Dr. John Bostock prezintă descrierile clinice ale febrei fânului pentru întâia dată.


15 octombrie 2022: Ziua de Conștientizare a Pinguinului African


- 1906: Dr. Clemens von Pirquet introduce conceptul de alergii după observarea unor reacții adverse la vaccinurile contra variolei.


- 1964: Cercetătorii descoperă urticarea acvagenica (alergia la apă) care se manifestă prin apariția unui tip de stupi care provoacă o erupție cutanată.


Lucruri uluitoare despre alergii


- Alergiile la arahide afectează 3 milioane de oameni din SUA.


- Cele mai multe persoane au alergie la arahide întreaga lor viață.


- Alergiile la arahide severe provoacă anafilaxie sau respirație greoaie.


- Imunoterapia orală implică hrănirea cu proteine de arahide ce ajută pacienții să-și clădească toleranță.


16 octombrie: Ziua Șefului

16 octombrie: Ziua Mondială a Alergiei 16 octombrie: Ziua Mondială a Alergiei Reviewed by Diana Popescu on octombrie 15, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.