8 octombrie: Ziua Internațională de Înregistrare a Nașterii Copiilor
Marcată an de an pe 8 octombrie, Ziua Internațională de Înregistrare a Nașterii Copiilor are scopul de a proteja nou născuții vulnerabili prin consemnarea oficială a nașterii lor. În 2018, compania Johnson's Baby a fondat, pe 8 octombrie, Programul "Right Start" / "Start drept" și, din acest punct, a început Ziua Internațională de Înregistrare a Nașterii Copiilor.
Acest program a identificat că în Orientul Mijlociu și Africa există curent sute de milioane de nou născuți și copii mici mici cărora nu li s-au înregistrat oficial încă venirea pe lume. Acest lucru expune cei mai vulnerabili membri din astfel de comunități, copiii, în situații chiar și mai vulnerabile.
În 2019, ONU a raportat că peste jumătate din copiii din Africa nu erau înscriși în documente, în propriile lor țări. Un studiu similar din 2019 al UNICEF a relevat uluitorul fapt că unul din 40 de copii din regiunea MENA (Africa din Orientul Mijlociu și de Nord) nu au vreun certificat de naștere. Pentru oricare dintre ei, aceasta este o cale extrem de problematică de a trece prin viață.
Aproximativ 91 de milioane de copii din regiunea Mena nu au un certificat de naștere și nu au fost nicicând înregistrați în analele oficiale. Adeseori, acest fapt, în combinație cu starea lor de sărăcie, îi face vulnerabili față de exploatare.
Johnson's Baby a făcut un parteneriat cu organizația "Save the Children" (Salvați Copiii) și s-a dedicat creșterii numărului de nașteri înregistrate în regiunea Mena. Programul de înregistrare s-a orientat către Liban și Etiopia ca națiuni cheie.
Repere din istoria Zilei Internaționale de Înregistrare a Nașterii Copiilor
- 1922: Căderea Imperiului Otoman conduce la un masiv vacuum de putere în Orientul Mijlociu. După aceea, au loc conflicte și războaie regionale care face dificil de către guverne menținerea la zi a documentelor populației.
- 1944: Etiopia ajunge prima țară africană care-și capătă independența. Curând după asta, în cele din urmă, toate țările africane își câștigă independența.
- 1972: În vreme ce multe țări africane sunt afectate de războaie civile de o diversă amploare, acestea lasă infrastructurile guvernamentale în ruine.
- 1975: Timp de 15 ani, Libanul este angajat într-un teribil război civil.
Lucruri revoltătoare despre drepturile copiilor
- După un deceniu de conflicte, un număr estimat de 2,5 milioane de copii din Siria și 750.000 din țările vecine nu au acces la educație.
7 octombrie: Ziua Internațională a Comunicării Pașnice
- În 2022, 40% din copiii soldați din lume se găsesc în Africa. În număr de circa 21.000, aceștia au fost răpiți și forțați să se înscrie în forțele militare.
- Islanda a fost recunoscută ca fiind pe primul loc în lume în privința drepturilor copiilor, cu o legislație care protejează pe larg drepturile acestora.
- Convenția Drepturilor Copilului, este una internațională care caută să ratifice oferirea universală a drepturilor copiilor. În 2022, a fost semnată, deocamdată, de numai două state: SUA și Somalia.
- Copiii au dreptul să fie iubiți, să aibă acces la dragoste, ca parte intrinsecă a formării lor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu