27 noiembrie: Ziua Adopției Broaștei Țestoase
Desfășurată în fiecare an pe 27 noiembrie, Ziua Adopției Broaștei Țestoase este una de acțiune pentru protecția reptilelor pe cale de dispariție, dedicată mai ales, desigur, bunăstării broaștelor țestoase. A avea o broască țestoasă ca animal de companie este o responsabilitate pe termen lung, întrucât o astfel de creatură are o viață îndelungată! De asemeni, întreținerea sa nu este chiar ieftină!
Broaștele țestoase pot fi întâlnite în toată lumea. Cu greu poate fi găsiră vreo țară care să nu le ofere habitatul. Sunt specii de animale în pericol întrucât, frecvent,sunt vânate de oameni și au de suferit din cauza afectării locurilor unde trăiesc.
Unii conservatori cred că broaștele țestoase aparțin sălbăticiei. Totuși, cele eliberate în sălbăticie fără a fi pregătite corespunzător, pot deveni o pacoste sau pot genera boli. Pot crește foarte mari, aducând deteriorări ecosistemului. Mai mult decât atât, șansa lor de supraviețuire în sălbăticie este mică. Unii oameni cumpără pui de broască țestoasă, tratându-i ca pe broaștele țestoase mici ajunse la maturitate, până ajung să crească și să dezvolte probleme.
26 noiembrie: Ziua Mondială a lui Lewis (Koala)
Broaștele țestoase trăiesc pe fiecare continent, cu excepția Antarticii. Cele mai multe își au sălașul în Asia sudică și sud-estul Americii de Nord, în Europa existând numai cinci specii, care-și petrec cea mai mare parte a timpului în apă. Cele de apă dulce se găsesc în bălți și lacuri, venind pe pământ numai pentru a se încălzi la soare. Broaștele țestoase de mare își duc viața în apă sărată, sosind pe mal doar că să-și depună ouăle în nisip.
Ziua Adopției Broaștei Testoase a fost inițiată de o femeie pe nume Christine Shaw, care a postat un articol pe website-ul Found Animals, făcând campanie pentru sprijinul bunăstării broaștelor țestoase, pe 15 noiembrie 2015. Ziua Adopției Broaștei Țestoase fost mai întâi celebrată la două zile după postarea acestui articol.
Niciun comentariu: