20 ianuarie: Ziua Camerei Video
Marcată anual pe 20 ianuarie, Ziua Camerei Video celebrează una dintre cele mai populare invenții umane din toate timpurile. Înainte de introducerea camerelor video, era imposibil să ne înregistrăm amintiri prețioase altfel decât în minte și în fotografii. Acest lucru s-a schimbat grație progresului tehnologiei și apariției "camcorder", un dispozitiv ce filmează și stochează simultan video-uri.
În ultima vreme, indiferent dacă a fost vorba despre nunți, aniversări ale zilelor de naștere, botezuri, recitaluri ale copiilor și chiar momente stânjenitoare despre care nimeni nu vrea să le afle, camerele video au fost mereu prezente. Au devenit atât de populare, la un moment dat, încât au inspirat chiar și crearea de spectacole TV, de obicei amuzante, cu filmări făcute acasă.
Camerele video timpurii au fost mari și grele, cu unitatea de înregistrare separată. Inițial, constau dintr-un dispozitiv care o cameră video cu un dispozitiv de înregistrare cu videocasete care preluau imaginile video și le memorau. Prima versiune de "camcorder" a fost bazată pe o bandă care înregistra semnale analoage pe videocasete. Odată cu trecerea timpului s-a ajuns la înregistrarea digitală, iar banda a fost înlocuită cu media de stocare (memorie flash internă și carduri SD).
Repere din istoria Zilei Camerei Video
- 1983 - Sony lansează prima camera video, sistemul Betacam, pentru uz profesional.
19 ianuarie: Ziua Artistului că Nelegiuit
- 1995 - Camerele cu DVD. Apare pe piață formatul video digital pentru aplicații ale amatorilor și profesioniștilor.
- 2003 - Camere video fără bandă. Sony lansează prima camera video digitală, fără bandă.
- 2010 - Efectul Avatar. După succesul filmului lui James Cameron, "Avatar", ajung pe piață camerele video 3 D. H.D. full 1080.
20 ianuarie: Ziua de Conștientizare a Pinguinilor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu