14 februarie: Ziua Mondială de Vindecare prin Sunet
Ziua Mondială de Vindecare prin Sunet, sărbătorită, an de an, pe 14 februarie, aduce laolaltă oameni de pe întreaga planetă. Ei intonează, din toată inima, sunetul "AH", vreme de mai multe minute, cu intenția de a radia dragoste. Există diverse sunete de vindecare, fiecare cu beneficii aparte, atât asupra minților, cât și sufletelor noastre.
Cu prilejul Zilei Mondiale de Vindecare prin Sunet, mii de oameni de pe tot globul crează sunete vindecătoare prin pura intenție de a transmite dragoste și compasiune către Gaia Matrix, Mama Pământ, și a crește conștientizarea despre asta tuturor ființelor simțitoare.
În esență, vindecarea prin sunete este o practică care folosește vibrațiile naturale din sunete precum ale celor ale instrumentelor muzicale cum ar fi gonguri, diapazoane, în scopul relaxării minții și trupului nostru. Unii pretind că astfel de sunete pot ajuta și la eliminarea insomniei și anxietății. Știința din spatele sunetelor vindecătoare este cea că vibrațiile lor ne scad tensiunea sanguină, îmbunătățesc circulația sângelui, reduc ratele respiratorii, ne calmează mințile și corpurile.
Conform lui Jonathan Goldman, fondatorul Zilei Mondiale De Vindecare prin Sunet, sunetul acesta poate fi orice fel de sunet vocal, incluzând ah, hum, om ori ohm, sau orice tonalitate a unui bol de cristal, clopoțel tibetan, sau al altor instrumente ca pianul, vioara, toba, flautul și ghitara.
Acest eveniment nu este dedicat numai vindecătorilor și mediatorilor prin sunete. Toți iubitorii autentici ai umanității și conștiinței simțitoare pot lua parte la acesta.
13 februarie: Ziua Naturală Internațională
Lucruri interesante despre vindecarea prin sunete
- Se crede că vindecarea prin sunete datează încă din vremea Greciei antice.
- Majoritatea vacilor care ascultă muzică dau mai mult lapte decât cele care nu fac asta.
- Cercetările au arătat că terapia prin muzică este mai eficientă decât prescrierea de medicamente pentru reducerea anxietății.
14 februarie: Ziua Iubitorilor Bibliotecilor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu