17 martie: Ziua Mondială a Somnului
Ziua Mondială a Somnului pică în vinerea dinaintea echinoxului de primăvară, între 10 și 20 martie, iar în 2023 este sărbătorită pe 17 martie. Este organizată de Comitetul Zilei Mondiale a Somnului de către Societatea Zilei Mondiale a Somnului. Această zi a fost creată pentru a evidenția importanța somnului și a releva soluții pentru probleme obișnuite și neobișnuite asociate cu somnul de care sunt afectați o grămadă de oameni.
Somnul este o stare naturală de relaxare, care ne ajută mintea și trupul să se regenereze și să se revitalizeze prin suprimarea mișcărilor mișcărilor musculare și altor simțuri neutilizate în acest decurs. Perturbarea oricărei din aceste faze poate conduce la afecțiuni organice ori mentale care pot avea loc în orice stadiu al vieții.
Faptul că somnul are un rol foarte influent asupra minții și corpului ne conduc către concluzia că este vital, așa că organizații ca Societatea Zilei Mondiale a Somnului și-au asumat îndatorirea de a marca această sărbătoare pentru a evidenția importanța somnului.
Fiecare persoană are o percepție diferită despre ceea ce se întâmplă când doarme. Conform unor experți, somnul este o stare de comă temporară care ne permite să fim atât conștienți, cât și inconștienți.
16 martie: Ziua Tot ce Vrei să Faci Este Bine
Numeroși oameni suferă din pricina unor probleme corelate cu somnul, care nu le îngăduie să ajungă la această stare regenerativă, împiedicându-i să-și pună în valoare abilitățile.
Societatea Zilei Mondiale a Somnului, inființată în 2008, a inițiat Ziua Mondială a Somnului în colaborare cu Asociația Mondială a Medicinii Somnului.
17 martie: Ziua Sfântului Patrick
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu