25 martie: Ziua Internațională a Copilului Nenăscut
Ziua Internațională a Copilului Nenăscut este comemorată anual pe 25 martie. Copiilor nenăscuți li se neagă frecvent aceleași drepturi ca și celor născuți, întrucât valoarea lor percepută și dreptul lor la viață sunt legate de voință și dorințele mamei care poartă copilul în pântecul său.
Pe de altă parte, copiii nenăscuți există și sunt membri ai familiei lor. Ziua Internațională a Copiilor Nenăscuți este rezervată acestora, celebrării vieții lor, reînnoirii dedicării noastre de a-i menține în siguranță și apărării lor față de violența avortului.
Întreruperea unei sarcini este o chestiune dificilă care necesită adeseori multă reflecție. Avortul este făcut pentru o varietate de motive, incluzând sarcina neintenționată, probleme financiare, probleme legate de sănătate, factori socioeconomici și multe altele. Avortul reprezintă o pierdere indiferent de cauză, iar oamenii se confruntă cu acesta în moduri diferite.
Ziua Internațională a Copilului Nenăscut este una de protest împotriva avortului și este marcată și ca o comemorare a făților avortați.
Papa Ioan Paul al II-lea a instituit această zi în Argentina, pentru a coincide cu sărbătoarea Bunei Vestiri. Ziua a fost văzută de papă ca o opțiune pozitivă în favoarea vieții și răspândirii unei culturi a vieții, pentru asigurarea respectului pentru demnitatea umană în toate circumstanțele. El Salvador a fost prima țară care a recunoscut Ziua Dreptului de a Fi Născut, în 1993.
Argentina, Chile, Guatemala și Coasta de Fildeș au urmat-o, înființând o zi similară în 1999, respectiv 2000 și 2001.
În 2016, Ziua Internațională a Copilului Nenăscut a coincis cu cea de-a unsprezecea aniversare a morții papei Ioan Paul al II-lea.
În fiecare an, un număr estimat de 40 la 50 de milioane de avorturi au loc peste tot în lume, ceea ce corespunde cu 125.000 de avorturi zilnice.
25 martie: Ziua lui Dante Alighieri
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu