12 aprilie: Ziua Mondială a Hamsterului
Ziua Mondială a Hamsterului din 10 aprilie este dedicată an de an acestui micuț și drăguț rozător preferat de mulți oameni ca animal de companie.
Hamsterii sunt o parte marcantă a istoriei lumii naturale și se estimează că fac umbră pământului de 12-16 milioane de ani, din epoca miocenă de mijloc, în Europa și Asia. Din nefericire de-a lungul timpului, cel puțin patru specii de hamsteri au dispărut.
O rasă de hamsteri sirieni s-a considerat a fi dispărută de pe pământ până când, în 1930, a fost descoperită o femelă din această rasă, cu puii săi. Descoperirea a fost făcută de Israel Aharoni, care lansase o expediție în acest scop în apropierea orașului străvechi Aleppo. Fascinat despe povești, legende despre un "hamster auriu", Aharoni își propusese țelul de a găsi acest animal.
Deși Aharani nu era pasionat de călătorii, s-a angajat cu trup și suflet în expediția sa. După zile de căutare împreună cu un vânător local, au dat peste un cuib de hamsteri sirieni. Pe când erau acolo, au observat că puii, cu ochii încă închiși, au început să fie mâncați de mama lor sălbatică. Explicația? Un aspect îngrozitor legat de inocența celor mici! Puii care au supraviietuit mamei lor au fost crescuți într-o colonie, și restul este istorie. Toți hamsterii domesticiți, cel puțin din Marea Britaniae și SUA, sunt descendenți ai celor găsiți de Israel Aharoni.
11 aprilie: Ziua Internațională Fii Bun cu Avocații
Lucruri interesante despre hamsteri
- Există peste 20 de specii de hamsteri.
- Hamsterul sirian, supranumit și hamesterul teddy, este cel mai popular.
- Hamsterii pot trăi 3-4 ani dacă sunt bine îngrijiți.
- Au o lungime de numai 13-23 de centimetri.
- Cei sălbatici pot mânca broaște și șopârle.
12 aprilie: Ziua Internațională a Copiilor Străzii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu