29 aprilie: Ziua Mondială Tai Chi și Qigong

Ziua Mondială Tai Chi și Qigong este un eveniment anual care se desfășoară în ultima sâmbătă din aprilie pentru a promova disciplinele asociate de arte marțiale Tai Chi și Qigong în toată lumea. Dacă în 2023 este marcată pe 29 aprilie, în anii următori are loc astfel: 2024 - 27 aprilie, 2025 - 26 aprilie.


Începând cu 1999, mișcarea a reunit oameni din peste 80 de țări pentru activități de Tai Chi și Wigong cu țelul de a facilita o mai mare înțelegere a formelor acestor arte și beneficiile lor notabile medicale și spirituale. 


Disciplinele artelor marțiale Tai Chi Chuan (sau Tai Chi) și Qigong sunt practicate de milioane de persoane de pe glob. Acestea pun accentul pe aliniamentul trupui, mișcări lente și tehnici de respirație care sprijină îmbunătățirea forței interioare. Ele pot optimiza circulația sanguină, postura, echilibrul atât fizic, cât și mental.   

                                

29 aprilie: Ziua Mondială Tai Chi și Qigong

Ambele arte își au rădăcinile în istoria străveche chinezească, dezvoltându-se îndeosebi din principiile de meditație taoiste, confucianiste, buddhiste și practici de autoapărare. Filosofiile lor au evoluat din scrieri ale unor diferite personalități taoiste, precum Lao Tzu, dar s-au format cu adevărat ca practici după introducerea buddhismului în China între anii 206 și 220.


Prima formă de Tai Chi că tradiție practică a fost documentată în China nordică în secolul al XVI-lea, dar cea mai recunoscută formă din prezent este "stilul Yang", care a fost răspândit de expertul în arte marțiale Yang Luchan în secolul al XIX-lea. În secolul al XX-lea, guvernul chinez a ajutat la standardizarea variatelor metode de Tai Chi, sprijinind artele marțiale să câștige o recunoaștere mai largă. Evenimentul care a inspirat Ziua Mondială Tai Chi și Qigong a avut loc în Kansas City, Missouri, SUA, în 1998, când clubul local de Tai Chi de acolo a organizat o demonstrație publică în fața muzeului Nelson Atkins de artă, țintind să promoveze artele marțiale.


După popularizarea de către canalele media majore americane, evenimentul a generat un interes crescând, începând și în alte orașe din America până când, în 1999, a fost marcat de diferite națiuni și orașe. Scopul acestuia este să pună în lumina beneficiile acestor străvechi arte chinezești tradiționale în sănătate, educație, afaceri, și altele. 


28 aprilie: Ziua Ceasului Biologic


Lucruri interesante despre Tai Chi și Qigong


- Există cinci tipuri de Tai Chi, care diferă în stiluri și mișcări: Chen, Yang, Wu Hao, Wu și Sun.


- Atât Tai Chi cât și Qigong sunt forme eficiente de terapie care, pretind mulți, pot ameliora sau preveni efectele insomniei, diabetului, artritei, și altor afecțiuni.


- Țelul principal al Tai Chi și Qigong este de a întări "Qi", forța internă care susține orice entitatea trăitoare și este în centrul vieții. 


- Numele de "Tai Chi Chuan" este format din caracterele chinezești care înseamnă "suprem" (Tai), "decisiv" (Chi) și "pumn" (Chuan), în vreme ce "Qigong" este alcătuit din caractere care semnifică "forța vieții" (Qi) și "practică" (Gong). 


29 aprilie: Ziua Mondială a Dorinței


29 aprilie: Ziua Mondială Tai Chi și Qigong 29 aprilie: Ziua Mondială Tai Chi și Qigong Reviewed by Diana Popescu on aprilie 28, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.