12 mai: Ziua Internațională a Sănătății Plantelor
Ziua Internațională a Sănătății Plantelor este marcată an de an pe 12 mai în scopul măririi conștientizării despre protejarea sănătății plantelor în scopul îmbunătățirii siguranței, distribuției și consumului hranei.
Declarată de ONU, Ziua Internațională a Sănătății Plantelor țintește să încurajeze comunitățile să se îngrijească de sănătatea plantelor, legumelor și grânelor, că o cale de sprijinire a punerii capăt foametei, reducerii sărăciei de pe glob, protejării biodiversității și ajutorării dezvoltării economice. Ziua a fost consacrată după sărbătorirea Anului Internațional al Sănătății Plantelor din 2020.
Sănătatea noastră și a planetei noastre depind de sănătatea plantelor noastre. Plantele reprezintă 80% din ceea ce mâncăm și furnizează 98% din oxigenul pe care-l respirăm. Cu toate astea, sunt constant amenințate de dezastre naturale ori produse de oameni, incluzând infestările cu pesticide, utilizarea crescândă a acestora și erbicidelor, orientarea nesustenabilă a comerțului global și schimbarea climatică. Aceste probleme conduc la riscuri în special pentru comunitățile rurale vulnerabile, lovite de sărăcie, care-și asigură adeseori subzistența prin agricultură.
Ziua Internațională a Sănătății Plantelor a fost adusă în atenția lumii mai întâi de Organizația pentru Hrană și Agricultură a ONU, care a făcut apel la sporite investiții în inovare pentru creșterea siguranței alimentare și asigurarea că hrana pe care o consumăm este cultivată, furnizată și consumată sănătos. Organizația semnalează necesitatea de a se transforma sistemele agricole din întreagă lume în a deveni mai eficiente, mai incluzive, mai reziliente și mai sustenabile.
11 mai: Ziua Mondială de Conștientizare a Ego-ului
În plus, Organizația pentru Agricultură și Hrană a trasat mai mulți pași de îmbunătățire globală a sănătății plantelor, precum îmboldirea unei mai mari dezvoltări și implementarea de măsuri standard de protejare a resurselor globale ale plantelor. De asemeni, evidențiază importanța practicilor sigure, care reduc utilizarea de pesticide, pentru îmbunătățirea sănătății semințelor, solurilor și polizanitorilor.
În România, este admirabilă pasiunea familiei ministrului Daia pentru agricultură (cinci membri, inclusiv soția, nora (dansatoare profesionistă), și fii, înrolați cu toții în posturi profitabile din agenții și instituții legate de domeniul agricol). Iar Daia ne spune că, de fapt, cormoranii, adevărați vampiri ai peștilor, ne sug bugetul piscicol, inclusiv agricol. "Curat murdar , coane Fănică !!!"
Niciun comentariu: