3 mai: Ziua Internațională a Ursului Koala Sălbatic
Ziua Internațională a Ursului Koala Sălbatic este celebrată anual pe 3 mai, în cinstea acestui reprezentant maiestuos al familiei Vombat, care trăiește îndeosebi în părți îndepărtate ale Australiei.
Recunoscut prin capul său mare, urechile pufoase și corpul fără talie, acest marsupial este considerat un simbol al Australiei. Au fost mulți ani grei pentru Koala. Incendiile anuale și despădurirea excesivă au exterminat peste 10 milioane de urși Koala într-un singur deceniu. Ziua Internațională a Ursului Koala Sălbatic crește conștientizarea și lupta pentru supraviețuirea lor.
Această zi aduce laolaltă activiști de mediu, ai vieții sălbatice și conservării naturii în mișcarea pentru protecția și prezervarea urșilor Koala. Deși sunt nativi și unici în Australia, mișcarea de salvare a lor trebuie să fie globală. Australienii celebrează ziua plantând copaci, implementand căi de combatere a încălzirii globale, purtând tricouri cu frunze ale arborelui de gumă și împărtășind trăsăturile unice ale urșilor Koala.
Koala sunt una din cele zece specii de top cu cel mai mare risc din cauza schimbării climatice. O încălzire cu două grade a temperaturii globale ar fi catastrofală pentru Koala. Incendiile tufișurilor din 2020 au accentuat necesitatea unei inițiative focalizate privind Koala. Ziua Internațională a Ursului Koala Sălbatic înalță conștientizarea asupra problemelor grave care amenință supraviețuirea acestui animal. Acesta poate supraviețui numai în în păduri dese de eucalipt, iar acest lucru îl pune cel mai mult în pericol.
Urșii Koala sunt sociabili, prietenoși și extrem de drăguți, și sunt pe planeta noastră de peste 25 de milioane de ani.
Lucruri interesante despre Koala
- Eucaliptul, o plantă otrăvitoare pentru alte animale, este principala sa sursă de hrană.
- Koala poate dormi până la 20 de ore pe zi.
- Urșii Koala se nasc fără vedere și urechi, dar își dezvoltă simțurile treptat, și au un simt al auzului excelent.
- Peste 80% din habitatul urșilor Koala a fost pierdut din cauza secetei, incendiilor și intervențiilor umane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu