10 iunie: Ziua de Conștientizare a EHS (Sindromul capului care explodează)
Ziua de Conștientizare a EHS este marcată an de an pe 10 iunie, cu scopul de a se crește cunoașterea despre sindromul hipersensibilității electromagnetice (așa-zisul sindrom al capului care explodează!). Au fost făcute puține cercetări despre acest sindrom și efectele sale, și nu este clasificat ca o afecțiune medicală diagnosticabila.
Însă, doctori și oameni de știință din plan internațional recunosc efectele debilității ale acestei boli asupra unor oameni. Sindromul este provocat de o sensibilitate crescută față de un mediu electric ce poate include dispozitive electronice mobile, Wi-Fi, și altele.
Ziua de Conștientizare a EHS (Sindromul capului care explodează) a fost creată de compania DefenderShield (Scutul apărării) în 2020, pentru a face mai cunoscută această boală care poate să ne afecteze tot mai mult pe măsură ce ne crește dependența față de dispozitive electronice. Mulți oameni au rămas derutați vreme de ani în privința cauzelor simptomelor lor, puțini dintre ei știind de EHS. Unele studii au arătat că unul din cinci oameni poate avea EHS.
Devine tot mai clar că tehnologia are efecte nedorite asupra ființelor umane. În vreme ce efectele sale negative asupra sănătății mentale sunt binecunoscute, cele asupra sănătății fizice trebuie să fie mai mult investigate. Izolarea socială pe care mulți dintre noi o simt ca rezultat al dependenței de aceste dispozitive este, de asemeni, asociată cu depresia, anxietatea, probleme ale somnului.
Persoanele afectatde EHS pot avea o serie de simptome nespecifice, pe care le atribuie surselor de câmp electromagnetic. Mai multe studii au arătat efecte biologice la nivel celular la frecvente radio și magnetice cu o mică intensitate.
Niciun comentariu: