18 iunie: Ziua Internațională a Panicii
Ziua Internațională a Panicii, celebrată an de an pe 18 iunie este, de fapt, o sărbătoare având țelul de răspândire a conștientizării despre dezechilibre ale sănătății mentale, și ne îndeamnă să lăsăm deoparte temerile și panica legate de grijile noastre.
În vremurile preistorice, oamenii au folosit panica drept o tehnică de a vâna animale. Turmele de vite sălbatice intrau în panică din cauza unor sunete puternice sau a unor efecte vizuale neașteptate, care le determinau să se îndrepte spre piscuri și să cadă din înălțimi după ce erau încolțite.
Ziua Internațională a Panicii a început ca o sărbătoare ironică cu intenția de a le sugera oamenilor să se dezbare de variate motive de panică. Este o zi în care ar trebui să ne calmăm, să ne înseninăm, și să lăsăm panica și stresul să dispară din noi.
Panica este, totuși, o chestiune serioasă. Afecțiunea panicii este o problema de sănătate mentală care are un impact asupra a 2% din populația din unele țări. Aparent, femeile sunt mai predispuse decât bărbații să sufere din cauza panicii. Afecțiunea este tratabilă, mai ales când o persoană este conștientă de variate tactici de îngrijire a sănătății și se îndreaptă către un stil de viață mai sănătos.
În zilele noastre, când oamenii sunt supuși unui mare stres mental, Ziua Internațională a Panicii țintește să-i încurajeze să o lase mai moale, să se relaxeze și să primească ajutor fără nici o ezitare din acest punct de vedere.
17 iunie: Ziua Ștrudelului cu Mere
Repere din istoria Zilei Internaționale a Panicii
- Secolul al XVII-lea: Robert Burton descrie panica în cartea sa , "Anatomia melancoliei".
- 1849: Primele atacuri de anxietate din istoria medicinii psihologice sunt raportate de Ottomar Domrich.
- 1895: Sigmund Freud scrie o carte despre conceptul nevrozei din perspectivă psihanalitică.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu