14 iulie 2023: Ziua Kebabului
Ziua Kebabului se desfășoară anual în a doua vineri a lunii iulie, ca o ocazie de a comemora aceste deliciu provenit din Orientul Mijlociu și multiplele sale varietăți. Este o mâncare extrem de populară grație texturii sale cărnoase și a gamei uimitor de largi de condimente și arome. Sunt cunoscute peste 20 de tipuri de kebab, pregătite diferit în fiecare regiune sau familie.
Dacă în 2023 această zi este marcată pe 14 iulie, în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 12 iulie, 2025 - 11 iulie, 2026 - 10 iulie, 2027 - 9 iulie.
Ziua Kebabului este un fenomen relativ recent, ce a început să fie sărbătorit în 2019.
Kebabul și-a făcut loc în Europa prin intensul aflux cultural din Orientul Mijlociu și Africa. În anii 1950, imigranții turci l-au introdus în Germania. Apoi, kebabul a ajuns o gustare sau o varietate de fast food tot mai populară în țările europene și America.
13 iulie: Ziua Paradisului Nebunului
Interesul pentru bucătăria și cultura gastronomicăorientală s-a intensificat în ultimele două decenii, ceea ce a condus la apariția de numeroase magazine și restaurante cu mâncare din această regiune, inclusiv cu kebab.
Un kebab specific, și anume Doner, a fost inventat în anii 1700 în Turcia.
În anii 1990, din cauza panicii generale create de boala vacii nebune, oameni s-au orientat îndeosebi asupra kebabului din pui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu