27 iulie: Ziua Scotch-ului
Marcată anual pe 27 iulie, Ziua Scotch-ului celebrează acest tip vestit de whisky. Pentru a fi considerată scotch, această băutură distinctă și de clasă trebuie să fie făcută în Scoția. Este necesar să fie fermentată din malț din orz, îmbătrânita în butoaie de stejar cel puțin trei ani și să aibă un ABV (alcool / volum) ori conținut de alcool de cel puțin 94,8%.
Există 5 feluri de Whisky scotch, incluzând scotch de malț, scotch din grâne unice (single grain), scotch de malț amestecat (blended malt), scotch din grâne amestecate (blended grain) și scotch amestecat (blended).
Scotch-ul este identificat frecvent prin regiunea unde a fost produs, fiecare zonă având propriile caracteristici care-i influențează gustul.
Repere din istoria Zilei Scotch-ului
- Secolul al XII-lea: Scotch-ul începe să fie făcut în mănăstiri creștine din Scoția.
- 1494: Prima mărturie scrisă despre distilarea whisky-ului apare în înregistrările taxelor.
- 1690: Cea mai timpurie referire la o distilerie este despre vestita Ferintosh, deținută de Duncan Forbes din Culloden.
- 1824: Glenlivet George Smith primește prima licență pentru o distilerie.
27 iulie: Ziua de Apreciere a Cimpoiului
Niciun comentariu: