9 iulie: Ziua Nu-ți Pune Toate Oăule Într-o Singură Omletă
Ziua Nu-ți Pune Toate Oăule Într-o Singură Omletă, sărbătorită în fiecare an pe 9 iulie, și-a derivat numele din zicala "nu-ți pune toate ouăle într-un singur coș", una care avertizează oamenii să nu-și concentreze toate eforturile sau speranțele într-un singur scop, pentru a pierde, dintr-o dată, totul.
Acest lucru este valabil și în cazul omletei care dacă, sub impulsul foamei, este pregătită din prea multe ouă, poate da chix.
Ouăle sunt mai mult decât hrană. Au un rol simbolic în multe multe culturi și civilizații, apar festivaluri, ceremonii și sărbători tradiționale. Reprezintă schimbarea și dezvoltarea, precum și învierea lui Hristos.
Omletele au vârstă respectabilă. Prima rețeta de omletă a fost consemnată în cartea "Cuisine Bourgeoise" la finele secolului al XVII-lea, dar cel mai impresionant mit despre originea să provine din epoca napoleniana din anii 1800. Vestitul comandant militar francez, Napoleon Bonaparte, ar fi călătorit până într-un orășel și ar fi făcut un popas la un han modest de acolo. Hangiul la servit, pare-se, cu o omletă care l-ar fi impresionat atât de plăcut încât ar fi poruncit că toate ouăle din localitate să fie strânse pentru a se face o omletă uriașă pentru trupele sale. Realitate sau ficțiune, această legendă a inspirat un festival anual în Franța, la care se prepară o omletă colosală pentru locuitorii din Bessieres.
8 iulie: Ziua Cufundării în Apă în Pielea Goală
Tot prin anii 1800, Alexandre Dumas a descris mai multe tipuri de rețete de omletă în al sau "Grand Dictionnaire de Cuisine".
În America, în anii 1900, a fost la mare căutare sandviciul Denver. Ouăle livrate către acest oraș de căruțe de marfă ajungeau acolo cu un gust statut, așa că localnicii le-au adăugat brânză, bucățele de șuncă, ardei verzi, ciuperci și ceapă, amplasand acest amestec între felii de pâine.
Niciun comentariu: